Zināms, ar kādu peļņu pērn strādāja Didrihsonu veikals "Butterfly"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Apģērbu tirgotāja Elīna Didrihsone pirms neilga laika šovā "Iečeko slavenību" ieskicēja, cik daudz naudas mēnesī nopelna. Nu "Lursoft Klientu portfelī” ir apkopoti jaunākie dati par to, cik Didrihsonu uzņēmums SIA "EDButterfly" nopelnīja pērn.

Didrihsonam piederošais SIA "EDButterfly", kas zināms ar savu apģērbu mazumtirdzniecības veikalu "Butterfly", 2021. gadā kāpinājis apgrozījumu līdz 845,98 tūkstošiem eiro, savukārt ​peļņa pēc nodokļu nomaksas augusi par 37,3%, liecina "Lursoft Klientu portfelis".

Pērn tirgotājs nopelnīja 160,75 tūkstošus eiro.

SIA "EDButterfly" pagājušajā gadā nodarbināja sešus darbiniekus un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 137,72 tūkstošus eiro, tostarp 3,54 tūkstošus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī un 10,26 tūkstošus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās.

Salīdzinot SIA "EDButterfly" nodokļu iemaksas uz vienu strādājošo ar apģērbu mazumtirdzniecības nozares uzņēmumu vidējām iemaksām, redzams, ka SIA "EDButterfly" gadījumā tās visus gadus bijušas zemākas nekā nozarē vidēji.

SIA "EDButterfly" reģistrēts 2014. gadā, tā reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 2,8 tūkstoši eiro. Uzņēmumam šobrīd reģistrētas trīs struktūrvienības – fiziskais veikals Blaumaņa ielā, interneta veikals, kā arī fotostudija Brīvības gatvē.

Elīna Didrihsone par ienākumiem runāja arī jaunajā kanāla "STV Pirmā" šovā "Iečeko slavenību".

 "Pelnām mēs ļoti labi, taču nauda nekad nav bijis mans motivators strādāt. Nopelnītā nauda parāda, cik daudz tu laba vai slikta šajā mēnesī esi izdarījis. Tas ir atspoguļojums tam, lai redzētu, vai esi uz pareizā ceļa," neatklājot konkrētu skaitli, saka Didrihsone.

Raidījuma vadītājs Andris Bulis aicināja Didrihsoni spēlēt spēli "Silts vai auksts", mēģinot noskaidrot, cik tad Didrihsonu pāris mēnesī nopelna.

- Pieci tūkstoši?

- Nē, tas nav labi, - atbild Didrihsone.

- Desmit tūkstoši?

- Remdens.

- Piecpadsmit?

- Nu, mēs pelnām ļoti labi. Mums ar Nauri nav katram savs budžets, mums ir viena krājkasīte. Viņš nevar bez manis, un es nevaru bez viņa, - saka Didrihsone.

- 50 tūkstoši?

- Tik daudz gan vēl nav. Bet es nevēlos atklāt precīzu summu, jo cilvēki mēdz vērtēt citus pēc maciņa, - tā apģērbu tirgotāja.

Raidījumā Didrihsone izrādīja arī savu dzīvokli, kurā guļamistabas spoguļsiena vien izmaksājusi 3000 eiro.

Elīnas Didrihsones vārds izskanējis vairākos skandālos, kas izraisīja plašu sabiedrības rezonansi. Viņa vairākkārt nonākusi gan Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC), gan Valsts ieņēmumu dienesta (VID) redzeslokā.

Didrihsone saņēmusi aizrādījumus arī par mirkļbirkas #reklāma nelietošanu sociālajā tīklā "Instagram", kurā aktīvi reklamē apģērbus. Ik pa laikam parādās arī citas sūdzības - piemēram, vairākas sievietes apgalvo, ka apģērba iegādes brīdī viņām lūgts maksāt skaidrā naudā un netiek izsniegts čeks. Sūdzības ir arī par preču atgriešanas sistēmu.

Didrihsone piedalījās arī Ainara Šlesera dibinātās politiskās partijas "Latvija pirmajā vietā" dibināšanā un uzstājās ar 29. kārtas numuru. Didrihsone ar vīru Nauri ir reliģiskās organizācijas "Prieka vēsts" locekļi un nereti redzami tās rīkotajos pasākumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu