​Aktrise Ausma Kantāne beidzot guldīta zemes klēpī blakus savam vīram Imantam Ziedonim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone

Aktrises Ausmas Kantānes pelnu urna 17. jūlijā, klātesot dažiem tuvākajiem cilvēkiem, beidzot tika apbedīta Ragaciema kapos, kur jau deviņus gadus atdusas viņas vīrs dzejnieks Imants Ziedonis, vēsta izdevums "Kas Jauns".

Tuvinieki vēlējušies, lai Ausmas kapavieta tiek godam iekārtota, pirms viņas pelnus pēc kremēšanas gulda zemes klēpī. Tāpēc tika pieņemts lēmums vispirms ar arhitektu Jāni Dripi izplānot un noorganizēt Ausmas vārda iegravēšanu Imanta kapakmenī.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Ziedone- Kantāne 29. maija naktī 80 gadu vecumā devās mūžībā un 3. jūnijā ar skaistu un aizkustinošu atvadu ceremoniju Dailes teātrī, krāšņos ceriņziedos rotāta, tika pavadīta pēdējā gaitā.

Dzīves laikā Kantāne-Ziedone veikusi dažādus sabiedriski nozīmīgus darbus, arī skolojusi citus, tai skaitā strādājusi par pasniedzēju Rīgas Doma kora skolā.

Kantāne-Ziedone tika ievēlēta 8.Saeimā un 9.Saeimā. Kā liecina informācija Saeimas arhīvā, Kantāne-Ziedone no 2002.gada 5.novembra bijusi 8.Saeimas frakcijā "Jaunas laiks", kā arī pārstāvējusi Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju un Pilsonības likuma izpildes komisiju. Tāpat Kantāne-Ziedone piedalījusies Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijā un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides apakškomisijā.

Savas dzīves laikā viņa saņēmusi vairākus apbalvojumus un goda rakstus, tai skaitā arī Triju Zvaigžņu ordeņa 3.šķiru.

Vairāk lasi izdevuma "Kas Jauns" 2. augusta numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu