Arstarulsmirus atklāj, ka Gustavo uzstāsies vien novembra lielkoncertā "Arēnā Rīga"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mūziķis Arstarulsmirus Arsujumfus Tarus, kurš popularitāti ieguva kā reperis Gustavo, paziņoja, ka Gustavo atgriežas. Mūziķis sarunā ar TVNET atklāj, kāpēc atkal sadarbojies ar reperi Ozolu, kā arī - vai  Gustavo koncertēs vēl citviet Latvijā, ne tikai izsludinātajā lielkoncertā, kas gaidāms novembrī. 

Hiphopa festivālā "Straume", Līgatnes koncertvietā "Zeit" mūziķis nāca klajā ar paziņojumu par projekta "Gustavo" muzikālās darbības atsākšanu. Tika demonstrēts jaunās dziesmas "Mums vajag atpakaļ GUSTAVO" videoklips, kurā piedalījās vairāki viesmākslinieki. Viens no tiem bija arī reperis Ozols.

Mākslinieks tika iztaujāts, kā izvēlējās klipā redzamos viesmāksliniekus. Ozols daudziem šķitis negaidīts elements.

"Kopā ar līdzrežisoru Rihardu Gēti spriedām par to, kādi cilvēki, kas šajā video parādās, būtu skatītājam negaidīti, kas būtu kā vizuāli spilgti raksturi. Un galvenais kritērijs – kuri cilvēki šo frāzi "Mums vajag atpakaļ Gustavo" teiktu tiešām no sevis."

Kas attiecas uz Ozolu, mūziķis komentē: "Kopš tiem seniem laikiem mums ar Ozolu nav bijusi sadarbība, kurā mēs esam kopā – dziesmā un klipā.

Daļai auditorijas ir palicis priekšstats par plaisu starp mums, kaut tas tika atrisināts jau 2003. gada beigās. Pusgadu pēc dziesmas "Taisnā tiesa" starp mums vairs nebija nekāda konflikta.

Visu šo laiku bijām labās attiecībās. Cilvēki aplaudēja pie katra cilvēka, kurš tur parādījās. Bet pie Ozola bija absolūtas ovācijas."

Pēc paziņojuma par projekta "Gustavo" atsākšanu Arstarulsmirus izziņoja arī par novembra lielkoncertu Arēnā Rīga. Vai Gustavo koncertēs vēl citviet Latvijā?

"Koncerts "Arēnā Rīga" būs vienreizējs pasākums, līdz ar to būs daudz muzikālu pārsteigumu, paredzētu īpaši šim vakaram," stāsta mūziķis.

"Mums vajag atpakaļ GUSTAVO" ir pirmais singls no 2022. gada novembra beigās gaidāmā, piektā "Gustavo" studijas albuma.

Gustavo vēsmas jau bija jūtamas pagājušajā gadā, kad 2021. gada novembra beigās straumēšanas un lejupielādes platformās tika publiskota producenta un izpildītāja Arstarulsmirus pašironiskā dziesma "Man patīk", kurā piedalījās arī Gustavo.

"Dziesma "Man patīk" tika veidota ar rotaļīgu, pašironisku un simbolisku ievirzi, atspoguļojot dialogu, kas veidojas starp cilvēkiem ar atšķirīgām vērtību sistēmām un komunikācijas kultūrām. Skaņdarbā aktualizēts jautājums par mūsdienu mediju telpas patēriņa tendencēm, kad blakām esoši cilvēki attopas dzīvojam ļoti savrupās informācijas telpās, kurās nereti valda radikāli atšķirīgi uzskati,"  par dziesmas tapšanas motivāciju dalījās Arstarulsmirus.

Arstarulsmirus Arsujumfus Taru (dzimis Gustavs Butelis 1978. gada 19. jūnijā Rīgā), iepriekš pazīstams arī kā Gustavo, ir latviešu reperis, mūzikas producents un raidījumu vadītājs.

2012. gadā viņš vārdu mainīja uz Arstarulsmirus Arsujumfus Tarus.

Pilnu interviju ar Arstarulsmiru lasi interneta žurnālā "Klik"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu