Statusu "Ģimenei draudzīga darbavieta" Latvijā ieguvuši jau 150 darba devēji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: fizkes/ Shutterstock

"Ģimenei draudzīga darbavieta" statusu Latvijā ieguvuši jau 150 darba devēji gan privātajā, gan publiskajā sektorā. 55 no programmas dalībniekiem pārstāv publisko sektoru, gan valsts, gan pašvaldību institūcijas, savukārt 95 statusa ieguvēji ir no privātā sektora, vēsta Sabiedrības integrācijas fonds. 

Lielākā daļa pārstāv Rīgas reģionu (88 darba devēji), Vidzemē "Ģimenei draudzīgas darbavietas" statusu ieguvuši 25 darba devēji, Kurzemē - 22, Latgalē - 9 un Zemgalē - 6 darba devēji. 52 darba devēji ir vidējās organizācijas, kas nodarbina 50-249 darbinieku, 46 darba devēji ir lielās organizācijas, kas nodarbina vairāk nekā 250 darbinieku, 32 programmas dalībnieki nodarbina 11-49 darbiniekus, savukārt 1-20 darbiniekus nodarbina 20 darba devēji.

"Šīs programmas ietvaros redzam, cik svarīga un daudznozīmīga loma ir ģimenei draudzīgas vides nodrošināšanai darbavietā. Arvien vairāk darba devēji un darbinieki novērtē privātās un profesionālās dzīves līdzsvara nozīmi. Iegūst gan darbinieks, gan darba devējs, to apliecina arī mūsu iniciatīvas dalībnieki. Tādēļ ir liels gandarījums, ka kopā mēs veidojam darbiniekiem un viņu ģimenēm draudzīgāku darba vidi Latvijā. Ģimenes veido valsti, un ģimenes labklājība ir visas valsts labklājības pamatā," atzīst Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Statusam "Ģimenei draudzīga darbavieta" var pretendēt ikviena organizācija, kura nodarbina vismaz vienu darbinieku - gan privātuzņēmumi, gan arī valsts un pašvaldību iestādes un nevaldības organizācijas.

Ar visiem "Ģimenei draudzīga darbavieta" statusu ieguvušajiem darba devējiem var iepazīties mājaslapā www.vietagimenei.lv sadaļā "Programmas dalībnieki".

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu