LTV: Daļa iedzīvotāju varētu saņemt energoresursu atbalstu ātrāk

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gāzes deglis.
Gāzes deglis. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Daudzi uzņēmuma "Latvijas gāze" klienti pēdējās dienās soctīklos pauduši sašutumu par jaunajiem gāzes izlīdzinātajiem maksājumiem. Atsevišķos gadījumos uzņēmuma klientiem būs jāmaksā pat četras reizes vairāk, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Apkures sezona vēl nav sākusies, taču iedzīvotājus jau nepatīkami pārsteidz lielie rēķini par gāzi. Runa ir par iedzīvotājiem, kuri izvēlējušies maksāt izlīdzinātos mēneša maksājumus.

Līdz šim valdības atbalstītajā pasākumu paketē, lai atvieglotu iedzīvotājiem dzīvi energocenu krīzē, šis jautājums netika pilnvērtīgi risināts. Tāpēc līdz nākamajai otrdienai, 9. augustam, ekonomikas ministrijai ir jāsagatavo priekšlikumi, kā palīdzēt šiem iedzīvotājiem, intervijā LTV pauda premjers Krišjānis Kariņš. Vienlaikus Kariņš atgādināja, ka nevar paļauties tikai uz valdību.

Ja attiecīgie Ministru kabineta noteikumi tiks pieņemti nākamajā sēdē, tad jau rēķinos par augustu gāzes lietotāji, kuriem ir izlīdzinātais maksājums, varēs sajust valsts atbalstu.

"Katrā ziņā mēs darīsim visu tā, vienosimies ar pakalpojuma sniedzēju, lai šos pārrēķinus var veikt kā iepriekšējā sezonā, kad bija līdzīga kārtība. Tad pakalpojuma sniedzējs, piegādātājs bija spējīgs ļoti ātri to īstenot. Mēs ceram, ka arī šoreiz mums izdosies to ātri izdarīt," sacīja ekonomikas ministre Ilze Indriksone.

Cits skatījums uz radušos situāciju ir labklājības ministram Gatim Eglītim. Pirmkārt, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK), viņaprāt, nevajag apstiprināt jaunos "Latvijas gāzes" tarifus. Otrkārt, esot jāsamazina Kremļa ietekme uz "Latvijas gāzi" un "Gaso" caur akcionāru sastāvu. Eglītis piebilda, ka par to ir bijušas sarunas koalīcijā un tās turpināšoties nākamnedēļ.

Pirms Jāņiem valdība apstiprināja 350 miljonus eiro vērto iedzīvotāju atbalsta pakotni. Dažādi atbalsta veidi paredzēti sabiedrības mazāk aizsargātām grupām.

Savukārt neatkarīgi no ienākumu līmeņa iedzīvotāji varēs rēķināties, ka virs 68 eiro par megavatstundu valsts segs 50% no siltumenerģijas sadārdzinājuma. Ja iedzīvotajiem būs grūtības nomaksāt arī atlikušo pusi no sadārdzinājuma, viņi varēs vērsties pašvaldību sociālajos dienestos pēc mājokļa pabalsta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu