"Nākamgad "Alpine" nebraukšu." Piastri noliedz F-1 komandas paziņojumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Austrālijas autosportists Oskars Piastrijs
Austrālijas autosportists Oskars Piastrijs Foto: Hoch Zwei/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) čempionāta komanda "Alpine" otrdien paziņoja, ka austrālietis Oskars Piastri nākamā gada sezonā aizvietos spāni Fernando Alonso, taču pats pilots izplatīto informāciju noliedz.

21 gadu vecais Piastri 2022.gada sākumā kļuva par "Alpine" rezerves pilotu. Nākamgad viņš čempionātā piedalīsies kopā ar francūzi Estebanu Okonu, vēsta komanda.

"Piastri ir spilgts un rets talants. Mēs esam lepni, ka esam viņu audzinājuši un atbalstījuši grūtajos junioru formulu ceļos," teikts "Alpine" komandas direktora Otmāra Šafnauera paziņojumā.

"Pēdējo četru gadu laikā sadarbojoties, mēs esam redzējuši, ka viņš attīstās un kļūst par pilotu, kurš F-1 ir spējīgs ne tikai braukt," piebilst Šafnauers.

Tikmēr pats Piastri savā "Twitter" kontā komandas izplatīto informāciju noliedz.

"Noprotu, ka bez manas piekrišanas "Alpine" F1 šajā pēcpusdienā ir publicējusi paziņojumu presei, ka nākamgad braukšu viņu komandā. Tas ir nepareizi, un es neesmu parakstījis līgumu ar "Alpine" uz 2023. gadu. Nākamgad "Alpine" nebraukšu," norādīja autosportists.

Tikai pirmdien "Alpine" paziņoja, ka divkārtējais F-1 pasaules čempions Alonso 2023.gadā karjeru turpinās "Aston Martin" vienībā, kur aizstās vācieti Sebastianu Fetelu, kurš paziņojis par karjeras beigām pēc šīs sezonas, bet jau dienu vēlāk nosaukts Alonso aizstājējs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu