"Rēķins ir pieaudzis četras reizes!" Rīdzinieks nepatīkami pārsteigts par gāzes rēķinu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Ievērojami lielākus rēķinus par dabasgāzi saņēmušas mājsaimniecības, kas norēķinus par gāzi veic pēc izlīdzinātā maksājuma metodes. Pārsteigums iedzīvotājiem ir liels, jo rēķins pieaudzis pat vairākas reizes, vēsta Latvijas Radio.

Iedzīvotājam Raivim rēķins pieaudzis četras reizes. Viņš bažījas, ka ar jauno gāzes tarifa pārrēķinu nekas nebūs galā un cena līdz ar nākamo gadu pieaugs atkal.

Raivis dzīvo 48 kvadrātmetru lielā divistabu dzīvoklī Rīgā un gāzi izmanto gan ēdiena gatavošanai, gan siltumam, gan ūdens uzsildīšanai. Papildus dzīvoklī vēl ir krāsns. Raivis stāstīja, ka gāzes apkuri pats var regulēt un viņš maksā pēc izlīdzinātā maksājuma metodes. Līdz šim mēnesī maksāja apmēram 60 eiro. Tagad rēķins ievērojami pieaudzis.

Viņš stāsta: "Šogad jūnijā saņēmu pārrēķinu, kas jau bija 137,24 eiro. Savukārt pagājušajā nedēļā es atkal saņēmu pārrēķinu, kas jau veido 246,47 eiro.

Tas nozīmē, ka manas apkures un gāzes [rēķins] ir cēlies četras reizes, ja ne pat vairāk. Tas ir nenormāli!"

Arī rīdzinieks Normunds saņēmis jauno gāzes rēķinu izlīdzinātam maksājumam un pauž, ka pieaugums ir būtisks, līdz ar to meklē jaunu mājokli. Patlaban viņš dzīvo 80 kvadrātmetru plašā dzīvoklī, kuram ir savs autonoms gāzes katls, kuram var regulēt patēriņu.

Ja vēl pagājušā vasarā izlīdzinātajā maksājumā Normunds par gāzi mēnesī maksāja līdz 40 eiro, tad pirms vairākiem mēnešiem maksājums pieauga līdz 112 eiro mēnesī, bet pagājušā nedēļā saņemtajā rēķinā tarifs pieaudzis jau līdz 180 eiro mēnesī.

Jau vēstīts, ka, sākot ar jūlija beigām, mājsaimniecības, kas norēķinus veic pēc izlīdzinātā maksājuma metodes, no "Latvijas gāzes" (LG) ir saņēmušas jaunus, ievērojami lielākus rēķinus par gāzi. LG sniegtā informācija liecina, ka tām mājsaimniecībām, kas dabasgāzi izmanto tikai ēdiena gatavošanai un patērē četrus kubikmetrus mēnesī, maksājums par dabasgāzi pieaudzis apmēram par trīs eiro.

Savukārt mājsaimniecībām, kas dabasgāzi izmanto apkurei un patērē vidēji 180 kubikmetrus mēnesī, maksājums pieaudzis pat par 130 eiro mēnesī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu