"AvtoVAZ" darbiniekiem izmaksās vismaz 12 minimālās algas, ja pēc paša vēlēšanās aizies no darba

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Andrei Kholmov/Shutterstock

Krievijas uzņēmums "AvtoVAZ" piedāvā Ižveskas automobiļu rūpnīcas darbiniekiem izmaksāt vairākas algas, ja viņi pēc paša vēlēšanās aiziet no darba, vēsta medijs "Meduza".

Uzņēmums paziņoja, ka darbiniekiem, kuri nolems pēc paša vēlēšanās atkāpties, tiks piedāvāts pastāvīgs darbs citos Ižveskas un Udmurtijas uzņēmumos. Ja viņi piekritīs, viņiem tiks izmaksātas vismaz piecas vidējās algas jeb 12 minimālās algas.

Uzņēmums ir gatavs arī sniegt papildu materiālu atbalstu darbiniekiem, kuri izstājas pēc pušu vienošanās, piecu līdz septiņu vidēju algu apmērā atkarībā no darba stāža.

Vecākiem darbiniekiem priekšlaicīgi pensionējoties, tiks piedāvāts vienreizējs maksājums septiņu vidēju algu apmērā.

Tāpat uzņēmums vēsta, ka ir gatavs apmaksāt darbinieku apmācību jaunās profesijās, kas ir pieprasītas reģiona darba tirgū.

Jūlija beigās Ižveskas automobiļu rūpnīcas darbinieki nosūtīja atklātu vēstuli kara noziedzniekam Vladimiram Putinam, kurā lūdza nepieļaut uzņēmuma slēgšanu.

"AvtoVAZ" ziņo, ka viņi "veido jaunu rūpniecības stratēģiju, kuras mērķis ir attīstīt uzņēmumu un "Lada" zīmolu".

"Lada" automašīnas tiek ražotas Krievijā kopš padomju laikiem un bija tās komunistiskās ekonomikas ikona. Tām bija arī lētu un neuzticamu automobiļu reputācija.

Pēc komunisma sabrukuma "Lada" automašīnas turpināja ražot, un tās joprojām ir nozīmīga Krievijas automobiļu tirgus daļa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu