"Viņiem abiem ir bērni..." Rihards Bukarts par latviešu spēlēšanu okupantu līgā un piedāvājumiem no Krievijas (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rihards Bukarts
Rihards Bukarts Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts, viesojoties podkāstā "Pa pāris kausiem", apsprieda arī Jāņa Kalniņa un Nikolaja Jeļisejeva pievienošanos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem.

Kā zināms, KHL klubiem Vladivostokas "Admiral" un Habarovskas "Amur" pievienojušies attiecīgi Nikolajs Jelisejevs un Jānis Kalniņš. Tas nozīmē, ka abiem hokejistiem durvis uz valstsvienību ir slēgtas.

Abi hokejisti pēc šī lēmuma izpelnījās plašu sabiedrības nosodījumu. Rihards Bukarts pauda savu viedokli šajā jautājumā, piebilstot, ka pats austrumu virzienā šobrīd nefokusējas.

"Konkrētu [piedāvājumu] nav. Tas nav primārais, uz ko šobrīd esmu fokusēts. Braukt uz Krieviju spēlēt... Es tomēr esmu latvietis," sacīja Bukarts.

Tomēr uzbrucējs norādīja, ka saprot savu amata brāļu motīvus spēlēšanai okupantu līgā.

"Teiksim tā, man arī ir sava ģimene. Visi grib nopelnīt. Tagad tā darba piedāvājuma Eiropā nav. Būsim reāli, no pēdējā čempionāta Latvijas izlases šobrīd, ja nemaldos, septiņi vai astoņi ir bez darba. 

Piedāvājumi ir, bet tie noteikti nav tādi, kādus viņi grib. Jo katrs grib spēlēt pēc iespējas augstākā līmenī un saņemt pēc iespējas lielāku atalgojumu. Es uz Krieviju droši vien brauktu tikai, ja man vispār nebūtu variantu," norādīja hokejists.

Tāpat uzbrucējs ieskicēja skaudro realitāti šā brīža Eiropas hokeja tirgū. Viņaprāt, Krievijā šobrīd varot nopelnīt trīsarpus līdz pat piecas reizes vairāk nekā jebkur citur Eiropā.

Turpinot sarunu par Latvijas hokejistu spēlēšanu Krievijā, Bukarts norādīja, ka, viņaprāt, abi hokejisti nevar paļauties uz Krievijas rubļa stabilitāti. Tomēr gan Jelisejeva, gan Kalniņa motīvi spēlēt okupantu līgā Bukartam esot skaidri.

"Nosodīt Jāni vai Koļu... Viņi brauc pelnīt. Viņiem abiem ir bērni, sievas. Visi savā dzīvē grib radīt stabilitāti. Janka vispār pirms pieciem vai sešiem gadiem spēlēja Ungārijā," sacīja Bukarts.

Kā zināms, Latvijas Hokeja federācija (LHF) ir noraidījusi gan Jelisejeva, gan Kalniņa pārejas pieprasījumus. Tagad šo situāciju turpina izskatīt Starptautiskā Ledus hokeja federācija (LHF).

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu