Kanāda ieviesīs "luksusa nodokli" smalku auto, lidmašīnu un jahtu izmantošanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: zieusin/Shutterstock

Kanāda pieņēmusi lēmumu ieviest "luksusa nodokli" augstvērtīgu automašīnu, lidmašīnu un jahtu tirdzniecībai un importam, vēsta medijs "Euronews".

Likums par luksusa nodokli stājas spēkā šī gada 1. septembrī, un tas ir veids, kā Kanādas valdība īsteno godīgāku nodokļu sistēmu.

Nodoklis attieksies uz noteiktiem transportlīdzekļiem un lidmašīnām, kuru cena pārsniedz 100 000 Kanādas dolāru, un dažām jahtām, kuru cena pārsniedz 250 000 Kanādas dolāru.

Nodokli aprēķina 10 procentu apmērā no transportlīdzekļa, lidmašīnas vai jahtas pilnas mazumtirdzniecības vērtības vai 20 procentu apmērā no vērtības virs sliekšņa.

Tas attieksies uz jauniem transportlīdzekļiem, ko patērētāji iegādājušies personiskai lietošanai.

Kanādas luksusa nodokļa mērķis ir padarīt lietas godīgākas nodokļu maksātājiem, nodrošinot, ka "tie kanādieši, kuri var atļauties iegādāties luksusa preces, dod nedaudz lielāku ieguldījumu", teikts Kanādas valdības publicētajā paziņojumā.

Maijā Kanādas parlamenta budžeta darbinieks lēsa, ka luksusa preču pārdošanas nodokļa ieviešana 2023.–2024. gadā radīs 163 miljonu Kanādas dolāru (125 miljonus eiro) ieņēmumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu