Bijušais pasaules čempions aicina Entoniju Džošua pret Usiku cīnīties uz diskvalifikācijas robežas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua Foto: AP/Scanpix

Bijušais pasaules čempions Deivids Heijs sarunā ar Geretu Deivijsu pauda nostāju, ka viņa tautietim Entonijam Džošua gaidāmajā cīņā pret Oleksandru Usiku jācīnās netīrāk.

Jau pēc nepilnām trim nedēļām, 20. augustā Saūda Arābijā norisināsies ilgi gaidītā revanša cīņa starp Entoniju Džošua un Oleksandru Usiku.

Atšķirībā no aizvadītā gada cīņas, kad Usiks pārsteidza boksa pasauli, izcīnot uzvaru pēc punktiem, šoreiz vairums ekspertu un bukmeikeru ukraiņu bokseri uzskata par favorītu. Džošua tautietis Heijs gan uzskata, ka britu bokseris spēs izcīnīt uzvaru.

"Arī pagājušajā reizē uzskatīju, ka uzvarēs Džošua, bet, manuprāt, viņš neizmantoja stratēģiju, kas viņam ļautu uzvarēt. Viņš izmantoja, iespējams, pašu sliktāko taktiku cīņā pret kreili - ieturēja distanci un [Usika] tuvumā darbojās ļoti cieņpilni. Tiesnesis ne reizi Entoniju nebrīdināja par potenciālu punktu atņemšanu," sacīja Heijs.

Bijušais krūzeru un arī supersmagā svara divīzijas čempions uzskata, ka šajā reizē Džošua būs jālieto neordināra stratēģija, lai cīņu uzvarētu.

"Entonijam apkārt ir komanda, kas viņā "iedzīs" apziņu, ka jau no pirmās minūtes šī nedrīkst būt boksa cīņa, bet gan īstens kautiņš.

Viņam vajadzētu būt ļoti tuvu zaudētiem punktiem vai pat diskvalifikācijai. Tieši tik ļoti Entonijam ir jāparāda savs fiziskais pārsvars, jo viņa atlētiskumam supersmagā svara divīzijā klāt nestāv neviens," uzsvēra Heijs.

Līdzīgu padomu savam bokserim iepriekš deva arī Džošua promotieris Edijs Hērns.

"Viņu [Usiks] ir jāatgrūž atpakaļ tieši tāpat, kā to darīja Dereks Čisora. Noskatieties Čisoras cīņas pirmos raundus. Usiks bija pie virvēm. [Džošua] viņu tur ir jāatgriež. Tev viņš pie virvēm ir jādabū kaut vai ar regbija elementiem. Tur viņš būs viegls mērķis," pārliecināts bija Hērns. 

Usikam profesionālajā boksa karjerā aiz muguras ir 19 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu. Savukārt Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 26 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu