Zelenskis: Globālā drošības arhitektūra nedarbojas. Ir daudz konflikta situāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien, 3. augustā, atzina, ka globālā drošības arhitektūra nedarbojas, jo pasaulē rodas daudz konfliktu.

"Šajās dienās mūsu informācijas telpā un sociālajos tīklos ir ļoti daudz paziņojumu par konflikta situācijām un draudiem. Vispirms - Balkāni, pēc tam - Taivāna, tagad varbūt arī Kaukāzs," ikvakara videouzrunā teica Ukrainas prezidents.

"Visas šīs situācijas šķiet dažādas, lai gan tās vieno viens faktors, konkrēti: globālā drošības arhitektūra nedarbojas. Ja tā darbotos, nebūtu visu šo konfliktsituāciju," sacīja Zelenskis.

Viņš norādīja, ka Ukraina saskārusies ar šādu konfliktu jau 2014. gadā, bet pašlaik pagājusi 161 diena kopš pilna apjoma kara sākuma.

Ukrainas prezidents nosauca 2014. gadu par "pagrieziena punktu", pēc kura starptautiskā sabiedrība vienkārši ļāvusi Krievijai veikt tādas nelikumīgas darbības kā Krimas aneksija un aviosabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīnas notriekšana virs Donbasa.

Zelenskis sacīja, ka karš Ukrainā ir nodemonstrējis to, cik trausla ir brīvība, un piebilda, ka pasaulei ir vajadzīga "efektīva globālā drošības arhitektūra, kas nodrošinātu to, ka neviena valsts vairs nevarētu izmantot teroru pret citu valsti".

Ukrainas prezidents piebilda, ka Krievija tikai tēlo savu gatavību miera sarunām. Ja Maskava tiešām gribētu konflikta mierīgu risinājumu, tā pašlaik nepārgrupētu savus spēkus Ukrainas dienvidos, viņš teica.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu