Krievijā atvērs beznodokļu veikalus, kuros ārvalstu diplomātiem pārdos Rietumu labumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: m_sovinskii/Shutterstock

Krievija atvērs beznodokļu veikalus, kuros ārvalstu diplomātiem pārdos labumus no Rietumiem. Par precēm būs jāmaksā ārvalstu valūtā, vēsta laikraksts "The Guardian".

Veikalus varētu atvērt rudenī, un tajos tiks tirgotas importa preces no Rietumiem, kuras grūti atrast Krievijas veikalos. Liela daļa ārvalstu zīmolu ir atstājuši Krievijas tirgu.

Lai iepirktos, apmeklētājiem būs jāuzrāda oficiāls dokuments, kas apliecina, ka cilvēks ir ārvalstu diplomāts, starptautiskas organizācijas dalībnieks vai ģimenes loceklis. Veikali pieņems maksājumus eiro un dolāros.

Beznodokļu veikali piederēs Krievijas Ārlietu ministrijas izveidotam uzņēmumam citam konkursā izvēlētam uzņēmuma. 

Veikalos varēs iegādāties alkoholu, tabakas izstrādājumus, juvelierizstrādājumus, kosmētiku, smaržas, saldumus, kā arī viedtālruņus un pulksteņus, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs "Mediazona".

Pagaidām nav skaidrs, vai veikalos varēs iegādāties arī "Apple" ražotos viedtālruņus, kuru imports uz Krieviju ir pārtraukts.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Maskavā, Sanktpēterburgā, kā arī citās Krievijas pilsētās uz laiku tika atvērti Zviedrijas apģērbu mazumtirdzniecības kompānijas "H&M" veikali un cilvēkiem, veidojot garas rindas, bija pēdējā iespēja iegādāties apģērbu. Uzņēmums pārdod vēl palikušās preces, pirms beidzot pamet valsti, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Zviedrijas apģērbu mazumtirdzniecības kompānija "Hennes and Mauritz" (H&M) darbību Krievijā uzsāka 2009. gadā. Kompānijai bez "H&M" pieder arī zīmoli "COS", "Monki", "& Other Stories".

Uzņēmums tirdzniecību Krievijā apturēja jau 2. martā.

Šobrīd veikali ir atvērti uz ierobežotu laiku, lai pārdotu pāri palikušās preces. Paredzams, ka aiziešana no Krievijas tirgus kompānijai izmaksās 191 miljonu dolāru.

Maskavas un Sanktpēterburgas iedzīvotāji garo rindu dēļ ir sākuši pārdot arī savas vietas rindā par 500 rubļiem, informē avoti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu