Vīrietis, kas piecarpus miljonus eiro vērtu "Bugatti" novieto pie Brīvības pieminekļa. Kas ir Endrjū Teits? (13)

Endrū Teits. Foto: cobratate/"Instagram"
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pēdējo nedēļu laikā "TikTok" un "Instagram" Endrjū Teits ir redzams katrā otrajā video un ir kļuvis ne tikai par vienu no pazīstamākajiem, bet arī par vienu no pretrunīgākajiem tēliem šajās lietotnēs. Šī gada 26. jūnijā par sava superauto "Bugatti Chiron Pur Sport" novietošanu laukumā pie Brīvības pieminekļa Lielbritānijas multimiljonārs saņēma 55 eiro sodu.

Endrjū Teits sodu par auto novietošanu saņēma dienu pēc viena no vērienīgākajiem starptautiskajiem auto notikumiem - "OneLife Rally". Rallijs par sestās tūres sākumpunktu izvēlējās Rīgu.

100 modificēti superauto ar unikālu dizainu un sacīkšu braucēji no 30 pasaules valstīm tikās ar auto cienītājiem pasaulē vienīgajā atklātajā rallijā 25. jūnijā no 11. novembra krastmalā.

Teita superauto ir viena no ātrākajām automašīnām pasaulē. Tā var sasniegt maksimālo ātrumu 489 km/h. Katra "Chiron Pur Sport" ir individuāli pielāgota katram īpašniekam, tāpēc nav divu vienādu šādu auto. Pasaulē saražoti tikai 60 eksemplāri. Auto vērtība ir ap 5,5 miljonu eiro.

Kas ir Endrjū Teits?

35 gadus vecais Teits ir bijušais profesionāls kikbokseris, uzņēmējs un satura veidotājs, kurš savā dibinātajā "Hustlers University" vada tiešsaistes kursus par "moderniem ienākumu veidiem un bagātības radīšanu". Tāpat Teits sevi dēvē par īsto Džeimsu Bondu. Viņam pieder vairāk nekā 20 citu superauto.

"Es ilgu laiku biju bez naudas. Savu pirmo miljonu es nopelnīju, kad man bija, teiksim, 27 gadi, un pēc tam, kad man bija 31, 32 gadi, man jau bija 100 miljoni, un pavisam nesen es kļuvu par multimiljardieri," stāsta Teits.

Saskaņā ar "Forbes" datiem Īlona Maska bagātība mērāma 250 miljardu ASV dolāru vērtībā, tāpēc, iespējams, Teits savu bagātību ir "izpušķojis". Tomēr "Essential Sports" lēš, ka viņa bagātību neto vērtība ir aptuveni 30 miljoni ASV dolāru.

Viņam bija diezgan veiksmīga kikboksa karjera. Teits ir izcīnījis četrus pasaules čempiona titulus divās dažādās svara kategorijās.

Bēdīgā slava

Pirmo reizi popularitāti ārpus sporta Teits guva, piedaloties 2016. gada Lielbritānijas raidījuma "Lielais brālis" ("Big Brother") sezonā, kas noslēdzās visai dramatiski.

Teits tolaik ieguva sliktu slavu un tika padzīts no raidījuma filmēšanas, jo internetā izplatījās video, kurā redzams, kā viņš ar siksnu sit sievieti. Toreiz Teits apgalvoja, ka tā bijusi daļa no lomu spēles, kurai video redzamā sieviete bija piekritusi. Viņš arī sacīja, ka izmantojis filca, nevis ādas siksnu.

Savā paziņojumā sociālajā tīklā "Facebook" viņš sacīja: "Viņi izgrieza visu skaņu, jo video redzamā sieviete smējās. Un viņi nogrieza video beigas, kur viņa paņēma siksnu un sita mani, kamēr mēs abi smējāmies. Muļķīgi. Tas notika 2012. gadā."

Kādā intervijā Teitam jautāja, ko viņš domā par draudzeņu ceļojumiem bez dzīvesbiedra dalības tajos. Vīrietis pamatīgi aizsvilies, izsakot nicinošus, seksistiskus komentārus.

Vēlāk viņš izpelnījās kritiku par saviem komentāriem saistībā ar izvarošanu. Teits tviterī rakstīja: "Seksuāla uzmākšanās ir pretīga un nepiedodama. Tomēr, ja vīrietis uz tevi skatās, uzsvilpj vai jautā, kā tevi sauc, tā nav uzmākšanās."

Viņš piebilda: "Sievietes jau izsenis ir iemainījušas seksu pret dažādām iespējām. Vismaz dažas to darīja. Viņas netika ļaunprātīgi izmantotas (..) Ja tu pati sevi nostādi situācijā, kad tevi ir iespējams izvarot, tev jāuzņemas zināma atbildība."

Viņa tvitera konts tika bloķēts 2017. gadā, bet tvīti vēlāk tika izdzēsti. Taču šī gada sākumā "Twitter" verificēja bēdīgi slavenā kikboksera kontu, kuru reiz tas bija aizliedzis, jo izrādījās, ka sociālo mediju uzņēmums ignorēja pats savus noteikumus.

Teits sākotnēji atteicās sniegt plašākus komentārus, tā vietā viņš atteicās no diviem citiem kontiem.

Vēlāk viņš komentēja: "Es nevaru samierināties ar to, ka mani nobloķēja. Daudzi visu laiku tiek bloķēti tviterī un tad izveido jaunus profilus. Es neaicinu uz vardarbību, neveicinu terorismu un nevienu nediskriminēju. Tā ir cenzūra. Man nekad nav aizliegti konkrēti tvīti vai izteikti brīdinājumi."

Džeiks Pols (pa kreisi) un Endrjū Teits (pa labi).
Džeiks Pols (pa kreisi) un Endrjū Teits (pa labi). Foto: Chikabooya/"Twitter"

Nav viena konkrēta mirkļa vai atsevišķa video, kas precīzi noteiktu brīdi, kad Teits kļuva slavens. 

Tomēr ir viens komentārs, kas piesaistīja lielu uzmanību - viņa lēmums izsaukt uz cīņu slaveno "jūtūberi" Džeiku Polu. Viņš apgalvo, ka piedāvāja Polam 2,5 miljonus sterliņu mārciņu par cīņu 2020. gadā.

Kādā preses konferencē Džeikam Polam gan tika jautāts par iespēju cīnīties ar Teitu, uz ko viņš atbildēja: "Es nezinu, kas tas par cilvēku."

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu