Septiņi kubieši ceļā uz Igauniju nokļūst Krievijas cietumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Arved Breidaks/Postimees.ee

Krievijas Pleskavas apgabala administratīvā Pečoras rajona tiesa piesprieda piecu mēnešu cietumsodu septiņiem Kubas pilsoņiem, kuri nelegāli mēģināja šķērsot Krievijas un Igaunijas robežu, taču Krievijas robežsargi viņus aizturēja, vēsta medijs "Postimees".

Septiņi kubieši mēģināja šķērsot Krievijas un Igaunijas robežu mežā Pečoras apgabalā, taču robežsargi viņus aizturēja.

Kubas pilsoņiem nebija Krievijas vīzu.

Ar Pleskavas apgabala rajona tiesas spriedumu vainīgajiem tika piespriests piecu mēnešu cietumsods. Lēmums ir stājies spēkā. 

Maijā tika vēstīts, ka Igaunijas robežpilsēta Narva kļuvusi par īslaicīgu pieturas punktu ukraiņu bēgļiem, kas robežu šķērso no Krievijas puses un uz īsu brīdi piestāj pilsētā, lai drīz vien dotos tālāk - daļa atpakaļ uz Ukrainu, daļa uz citām valstīm.

Kopš aprīļa robežu Narvā ik dienas šķērsoja vidēji 250-350 bēgļi, lielākā daļa ceļoja no Mariupoles, no kurienes tikuši deportēti uz Krieviju, turēti filtrācijas nometnēs, stundām ilgi pratināti robežas Krievijas pusē, viņi bija pārguruši un nobijušies. Daudz bija arī tādu, kas robežu šķērsoja ar ilgtermiņa vīzām un palika pilsētā.

Kā stāstīja vietējie brīvprātīgie, Narva lielai daļai bēgļu kļuva par tranzīta pieturu, kur atpūsties dienu vai, ilgākais, divas, lai tad turpinātu ceļu.

Narvas mēre Katri Raika atzina, ka situācija ar tranzīta bēgļiem ir sarežģīta. "Pati pilsēta spēj uzņemt un šā tā izvietot 40 cilvēkus, pārējie ir atkarīgi tikai no brīvprātīgajiem. Pilsēta iepirkusi pārtiku, nācās iegādāties arī papildu gultasveļas komplektus.

Krīzes sākumā tika izveidota informatīvā tālruņa līnija, bēgļu vajadzībām atvēlētas automašīnas. Ja katru dienu ierodas jaunas bēgļu grupas, tas mums nozīmē arī jaunus izdevumus, ceram, ka Finanšu ministrija mums tos atlīdzinās," viņa piebildusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu