Rīgā top jauns bērnu rotaļu laukums Nordeķu parkā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vitaliy Karimov/Shutterstock

Ņemot vērā Dzirciema un Iļģuciema apkaimju biedrības ierosinājumu, Rīgas domes Mājokļu un vides departaments sācis bērnu rotaļu laukuma atjaunošanu Nordeķu parkā. 

Patlaban demontēts vecais bērnu rotaļu laukums, kura vietā būvēs jaunu, visām normatīvu prasībām atbilstošu laukumu.

Jaunajā laukumā, kas būs izklāts ar gumijas segumu, tiks izvietoti vairāki rotaļu kompleksi, dažādas šūpoles, karuselis un citas iekārtas. Laukumu daļēji ierobežos koka sētiņa, bet vecāku ērtībām uzstādīs vairākus soliņus un atkritumu urnas.

Iepriekšējais bērnu rotaļu laukums Nordeķu parkā izveidots 2001.gadā un tajā esošās iekārtas nebija sertificētas saskaņā ar drošības standartu prasībām. Ik gadu bija nepieciešams ieguldīt arvien vairāk līdzekļu nolietoto un bojāto detaļu atjaunošanā, tomēr ierīču drošība un funkcionalitāte neatbilda normatīvu prasībām. Mājokļu un vides departaments arī regulāri saņēma iedzīvotāju sūdzības par laukuma neapmierinošo stāvokli un ierosinājumus jauna laukuma ierīkošanai.

Lai uzlabotu laukumu, šogad tika rīkots iepirkums jauna rotaļu laukuma projektēšanai un būvniecībai. Iepirkuma konkursa rezultātā Mājokļu un vides departaments pavasarī noslēdza līgumu par būvdarbiem ar SIA "JLD". Vispirms uzņēmums izstrādāja projektu, to saskaņoja un tagad ir sākušies būvniecības darbi. Kopumā projekta realizācija izmaksās vairāk nekā 200 000 eiro. Līgums paredz, ka darbi jāpaveic līdz septembra beigām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu