Dziedātāja Sofija Rotaru publiski izteikusi savu pretkara nostāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: sofiarotaru.official/"Instagram"

Sākoties karam Ukrainā, dziedātāja Sofija Rotaru ilgu laiku klusēja par karadarbību viņas dzimtenē vai arī nenostājās nevienā pusē, norādot, ka ir par mieru. Nu dziedātāja atklāti paziņojusi, ka jau no kara sākuma aktīvi darbojas labdarības fondā "Бон Благодійний Фонд".

"Atbraucu uz spēka vietu. Te es piedzimu, uzaugu un sāku iet skolā. Šeit es sāku dziedāt. Šeit atcerējos, cik būtiski ir nepazaudēt piederības sajūtu savai zemei, sajust saikni ar tiem, kuri tev devuši dzīvību, uzaudzinājuši un atbalstījuši centienos," rakstīja Rotaru.

Mūziķe reti raksta sociālajos tīklos, bet svētdien, 7. augustā, viņai ir divi iemesli – dzimšanas diena un ļoti svarīga humānās iniciatīvas diena. Šo iniciatīvu estrādes zvaigzne atbalsta jau no pirmajām kara dienām.

"Projekts rūpējas par frontē aizgājušo karavīru sievām, bērniem, mātēm. Tām, kuras šajā karā ir zaudējušas dēlus, vīrus, tēvus. Neesmu pieradusi palīdzēt "publiski", grūti man ir lūgt palīdzību. Bet tieši šajā dienā kopā ar jūsu sirsnīgajiem apsveikumiem un atbalsta vārdiem, ar kuriem jūs mani apņemat jau daudzus gadus, es vēlos jūs lūgt atbalstīt tos, kuriem šobrīd klājas grūti, kuriem mūsu palīdzība patiešām ir nepieciešama. Darīsim šo labo darbu kopā! Lai kur mēs atrastos un kādā valodā runātu," fanus mudina Rotaru.

Sofija piebilst, ka šodien nav īstā diena, lai svinētu jubileju. Šodien, viņa lūdzas, lai pēc pāris nedēļām būtu iespēja svinēt Ukrainas Neatkarības dienu.

Dziedātāja norādījusi, ka lūdzas, lai pēc iespējas ātrāk sirēnu vietā ikvienā ukraiņu ģimenē, mājā skan dziesmas par mīlestību un mieru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu