Rīgā sagaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi Jūrmalas gatvē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

No šodienas SIA "Rīgas ūdens" sāks vērienīgu ūdensvada pārbūvi Imantā, Jūrmalas gatves posmā no Zolitūdes ielas līdz Imantas 7. līnijai, un darbu laikā būs arī satiksmes ierobežojumi, informēja uzņēmuma pārstāvis Sandris Vanzovičs.

Projektu ir plānots realizēt vairākos posmos. No šodienas darbi sāksies Jūrmalas gatves posmā starp Zolitūdes ielu un ēku Nr. 80a, kas ilgs aptuveni divus mēnešus. Minētajā posmā tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme, izņemot operatīvā un sabiedriskā transporta kustību. Būvdarbu veicējiem ir uzdots nodrošināt ceļa zīmju izvietošanu, kā arī iedzīvotāju un uzņēmumu, kuri atrodas minētajā posmā, transportlīdzekļu piebraukšanu pie dzīvesvietas vai uzņēmuma, norādīja Vanzovičs.

Kopumā Jūrmalas gatves posmā no Zolitūdes ielas līdz Imantas 7.līnijai plānots izbūvēt ūdensvada tīklu 2,3 kilometru garumā. Darbi tiks pabeigti 2023.gadā.

Projekta ietvaros tiks pārbūvēts ūdensvada tīkls Jūrmalas gatvē, likvidējot divus esošos cauruļvadus un izbūvējot pilnībā jaunu tā saucamo zemspiediena ūdensvadu, kas nodrošinās savienojumu arī ar šobrīd būvniecības stadijā esošajiem ūdensapgādes tīkliem Imantas un Beberbeķu apkaimēs. To būvniecība notiek Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 5. kārta" ietvaros.

Pie jaunizbūvētā ūdensvada tiks pārslēgti esošie "Rīgas ūdens" klienti, kuriem nav nepieciešamības pēc paaugstināta spiediena ūdensapgādes sistēmā. Lai nodalītu augstspiediena un zemspiediena ūdens piegādes zonas, tiks likvidēti ūdensvadu posmi Kurzemes prospekta krustojumos ar Slokas un Mazās Zolitūdes ielām. Paredzēts arī izbūvēt jaunu ūdensvada šķērsojumu ar dzelzceļu, savienojot ūdensapgādes tīklus Platones ielā ar šobrīd būvniecības stadijā esošajiem inženiertīkliem Pureņu ielā. Labākai ūdensapgādes tīkla vadībai tiks izbūvēti arī divi komunikāciju mezgli ar plūsmas mērītājiem un tiem nepieciešamie elektroapgādes tīkli.

Kā minēja "Rīgas ūdens" pārstāvis, ūdensvada tīkla pārbūve nepieciešama energoefektīvas, kvalitatīvas, drošas un sakārtotas ūdensapgādes sistēmas izveidei Imantas un Beberbeķu apkaimēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu