Intars Busulis par pusmūža krīzi, pozitīvo garu, vērtībām un lauku vienkāršību

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Mūziķis Intars Busulis šogad nosvinēja savu 44. dzimšanas dienu. Sarunā ar "Apollo.lv" viņš atklāj, vai piedzīvo pusmūža krīzi, un pastāsta, kā izdodas saglabāt vienmēr pozitīvo tēlu.

"Man nav četrdesmitgadnieku krīzes, man tā bija 30 gados. Tas ilga apmēram trīs gadus, bet es to veiksmīgi pārdzīvoju," Busulis stāsta.

Jautājot, kā tas izpaudās, viņš saka: "Visa bija par daudz, man nepatika tas un nepatika šitas. Beigu beigās es nonācu pie pamatiem, ko man vajadzēja zināt jau tad, kad krīze sākās. Iespējams, tā būtu īsāka."

Piedzīvojot četras desmitgades, Busulis atklāj, kas, viņaprāt, ir tie skaistākie dzīves gadi. "Tagad! Es tiešām uzskatu, ka tagad, jo es šobrīd jūtos piepildīts gan emocionāli, gan fiziski. Kādreiz visa bija par daudz, nebija filtra nekāda. Duršlaka nebija, viss lija cauri un nepalika tevī. Es nepratu baudīt dzīvi, nebija laika aizdomāties un novērtēt tās patiesās vērtības."

Jo vecāks tu kļūsti, jo vairāk saproti, ko tu no dzīves gribi, dzīves atziņā dalās Busulis.

Kā galvenās savas dzīves vērtības Busulis nosauc ģimeni, bērnus un laiku sev. 

Busulis teju vienmēr tiek raksturots kā pozitīvais tēls. Vai tiešām vienmēr izdodas būt pozitīvam? "Arī man reizēm gribas mieru. Bet es arī nevaru sabojāt garastāvokli. Man nav tādu tiesību.

Es varbūt arī varu šad un tad pietēlot, bet beigās es sevi tā uzkurbulēju, ka es "noķeru" to foršo sajūtu, pat ja pirms piecām minūtēm nelikās, ka tas ir iespējams. Vispār esmu nonācis pie secinājuma, ka pašam sevi ir jākurbulē, lai tu būtu pozitīvs cilvēks "pa dzīvi".

"Es tiešām daru savu darbiņu no sirds, un man patīk izpausties. Es varbūt dzīvē tik daudz neatklājos kā dziedot. Tas ir kā iet pie psihologa priekš manis. Es tiešām esmu priecīgs, ka esmu izvēlējies tieši šo profesiju, šo izpausmes veidu, jo man patīk, ka pēc koncertiem es jūtos kā tukša lapa - pozitīvā nozīmē."

Kā zināms, Busuļa dzimtā puse ir Talsi. Viņš bieži izmanto izdevību, lai uzteiktu savu dzimto pilsētu. Viņš arī uzskata, ka viņa būtība - būt vienkāršam - nāk no dzimtenes: "Tā vienkāršība nāk no laukiem. Es nemaz nevaru būt lepns, man taču Talsos ir jādzīvo. Visiem Talsos ir vienalga, ko tu esi darījis vai sasniedzis," joko mūziķis.

Pirms diviem gadiem mūziķis ar ģimeni atstāja Rīgu un iekārtojās savā lauku īpašumā Ģibuļu pagastā. Šī gada maijā vienā no Talsu pilsētas pakalniem - Baznīckalnā - atklāja muzikālo soliņu par godu Intaram Busulim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu