Oficiāli: Daugaviņš pievienojas DEL līgas komandai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Kaspars Daugaviņš karjeru turpinās Vācijas augstākās līgas (DEL) komandā Izerolnas "Roosters", informē vienība.

Vienošanās ar 34 gadus veco Daugaviņu noslēgta uz vienu sezonu. Latviešu uzbrucējs komandā spēlēs ar 61.numuru.

Iepriekšējo sezonu Daugaviņš pavadīja Šveices augstākās līgas (NL) komandā "Bern", kuras rindās 34 spēlēs guva desmit vārtus un atdeva 15 rezultatīvas piespēles.

Pirms tam Daugaviņš septiņas sezonas spēlēja Krievijas komandās Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). KHL viņš spēlēja arī 2012./2013.gada sezonā, kad Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā pārstāvēja Rīgas "Dinamo".

Daugaviņš kopumā aizvadījis arī 98 spēles NHL čempionātā, pārstāvot Otavas "Senators" un Bostonas "Bruins" komandas. Ar "Bruins" viņš 2013.gadā spēlēja arī Stenlija kausa finālā. NHL viņš izcēlās ar sešiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Uzbrucējs ir viens no visaugstāk draftētajiem Latvijas hokejistiem. Viņu 2006.gada NHL draftā ar kopējo 91.numuru izvēlējās "Senators".

Starp karjeru NHL un KHL Daugaviņš 2013./2014.gada sezonu pavadīja Šveices komandā Ženēvas "Servette".

Daugaviņš pārstāvējis izlasi desmit pasaules čempionātos un pēdējos četros, kuros piedalījās, bija izlases kapteinis. Tāpat uzbrucējs ir spēlējis trīs olimpiskajās spēlēs. Pēc šī gada Pekinas olimpiskajām spēlēm uzbrucējs paziņoja, ka noslēdz savu karjeru izlasē.

"Roosters" iepriekšējā sezonā DEL regulārajā turnīrā ieņēma 12.vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu