Ostapenko iekļūst Toronto "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien sasniedza Toronto "WTA 1000" sērijas turnīra otro kārtu.

Ostapenko pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-2 uzvarēja ukrainieti Angeļinu Kaļiņinu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 16.vietu un turnīrā Toronto izsēta ar 16.numuru, bet Kaļiņina ir ranga 52.pozīcijā.

Otrās kārtas sasniegšana Latvijas tenisistei dod 60 WTA ranga punktus. Nākamajā mačā viņai pretī stāsies čehiete Petra Kvitova (WTA 24.) vai amerikāniete Elisona Riska (WTA 33.).

Ostapenko šajā mačā atzīmējās ar diviem eisiem, bet pretiniece - ar sešām netveramajām servēm. Tiesa, ukrainietei bija arī krietni vairāk dubultkļūdu (11/4).

Pirmajā setā pēc sešiem geimiem nākamajā Ostapenko nonāca iedzinējos ar 0:40, taču atspēlēja trīs breikbumbas un savu servi nosargāja. Desmitajā geimā Latvijas tenisiste atņēma pretiniecei servi un uzvarēja setu ar 6-4.

Tāpat Ostapenko nobreikoja arī pirmo pretinieces servi otrajā setā un turpinājumā piecu uzvarētu geimu sēriju noslēdza, panākot 3-0. Kaļiņina ar pirmo breiku mačā vēlāk punktu atguva, taču Ostapenko uzvarēja nākamos trīs geimus, divus no tiem pie pretinieces serves, un setā panāca 6-2.

Tenisistes līdz šim bija tikušās divreiz. 2015.gada Sanktpēterburgas turnīra kvalifikācijas trešajā kārtā Ostapenko bija pārāka ar 6-4, 4-6, 6-4, bet šogad Īstbornas sacensību ceturtdaļfinālā Latvijas tenisiste uzvarēja divos setos - 6-3, 6-2.

Ostapenko iepriekš tika līdz astotdaļfinālam Vimbldonas turnīrā, bet Īstbornas "WTA 500" turnīrā piedzīvoja neveiksmi finālā, zaudējot Kvitovai ar 3-6, 2-6. Sezonas veiksmīgākajā nogrieznī ziemā Ostapenko uzvarēja deviņos mačos pēc kārtas un kļuva par Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra čempioni.

2022.gadā Ostapenko ir uzvarējusi 24 no 36 cīņām, bet Kaļiņina - 18 no 34 cīņām.

Toronto turnīrs uz cietā seguma norisināsies no 8. līdz 14.augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu