"Satiku Ūdrīti dienu pirms traģēdijas." Ralfs Eilands par muzicēšanu kopā ar leģendāro grupu "The Hobos" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/Konts

Šī gada pavasarī pašmāju leģendārā grupa "The Hobos" atsāka savu darbību, un koncertos tai pievienojās arī dziedātājs Ralfs Eilands. Mūziķis atklāja, ka ir pagodināts būt par daļu no komandas, jo vienmēr bijis šīs grupas fans. Turklāt viņš personīgi pazinis grupas solistu Rolandu Balodi-Ūdri vēl pirms traģēdijas.

Par dalību grupā Eilands stāsta žurnālam "OK!", atklājot, ka ar Rolandu Balodi-Ūdri, sauktu arī par Ūdrīti, saticies dienu pirms 2016. gadā notikušās traģēdijas.

Tu Ūdrīti pazini jau pirms traģēdijas?

Jā, iepriekšējā dienā satikāmies… Strādājām Viktora Runtuļa "Cabaret". Es dziedāju, Ūdrītis ar Egonu Kronbergu, "The Hobos" ģitāristu, iesildīja, paspēlēja mūziku fonā, kamēr cilvēki nāca zālē un sēdās. Katrā izrādē tikāmies un runājāmies.

Neesmu tāds likteņa cilvēks. Man nešķiet, ka viss notiek, kā dieviņš gribējis. Ja kādam uzbrauc mašīna, man tas šķiet stulbi, tā nevajadzēja notikt. Bija dīvaina sajūta... Tu nekad neiedomājies, ka ar cilvēku, ar kuru vēl vakar runājies par futbolu, kaut kas varētu notikt. Tas nešķiet reāli.

Un tagad tu dziedi Ūdrīša dziesmas.

Jā, man ļoti patīk, ka ar "The Hobos" pat īsti nebija jāvienojas.

Es neesmu viņu solists, tāds joprojām ir Ūdrītis. Šo apvienību sauc "The Hobos & Ralfs Eilands", satiekamies koncertos.

Viņiem šobrīd nepieciešams aktīvs solists. Es ar grupu ik pa laikam biju muzikāli koķetējis vēl tad, kad Ūdrītis tur darbojās.

Tagad viņi mani uzrunāja – ar Ūdrīša svētību, viņš par katru koncertu saņem honorāru.

Viena no lietām, kas pēdējā laikā mūziķi ir iedvesmojusi, ir darbošanās "The Hobos".

"Man ļoti patīk, ka esmu kopā ar "The Hobos" – vienmēr esmu uzskatījis to par labāko Latvijas grupu. Kad dzirdēju viņus pirmoreiz, neticēju, ka pašmāju mākslinieki var būt tik stilīgi."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 2016. gada 17. janvārī mūziķis Rolands Balodis-Ūdris cieta traģiskā autoavārijā, kas uz visiem laikiem izmainīja viņa un apkārtējo cilvēku dzīvi. Šī gada 18. maijā Ūdrītis atzīmēja savu 47. dzimšanas dienu.

Leģendārā pašmāju grupa "The Hobos" ir dibināta 1999. gada janvārī. Sākotnējie četri "The Hobos" dalībnieki ir no Liepājas, taču savu karjeru grupa sāka Rīgā ar koncertu kafejnīcā "Ai Karamba", kas ļāva grupai uzstāties, tiesa gan, par to nemaksājot.

Ūdrīša sieva Ilona Balode-Ūdre joprojām ik dienu rūpējas par saviem dzīves vīriešiem - Rolandu un abu dēlu Bārtu.

Viņa iepriekš teikusi, ka pēc vīra avārijas piedzīvojusi visa spektra emocijas – sākot no nolieguma un neticības, ka kaut kas tāds var notikt, līdz pat priekam, ka Ūdrītis ir dzīvs un spēj būt kopā ar viņu.

"Zini, kas man palīdz šādās situācijās? Tas, ka tu saproti – vienmēr var būt vēl sliktāk," tā Ilona un drosmīgi uzsver, ka nevienu brīdi lēmumu būt kopā ar Ūdrīti nav nožēlojusi, jo, tikai esot visiem trim kopā, viņa jūtas laimīga un piepildīta.

Video: Atklāta saruna ar Ilonu Balodi (2019. gada rudens)

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu