"Netaisos ne skaidroties, ne attaisnoties." Aktieri Daugaviņu apsūdz par naudas piesavināšanos un piemēro policijas uzraudzību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Aktieris Andris Daugaviņš izdevumam "Kas Jauns" atklāj, ka pret viņu izvirzīta apsūdzība par naudas piesavināšanos un izšķērdēšanu. Viņš gan uzsver: "Netaisos ne skaidroties, ne attaisnoties, jo uzskatu, ka esmu rīkojies atbilstoši likumam un kreditoru sapulces lēmumiem."

Nupat sākta detektīvžanra daudzsēriju filmas "Nelūgtie viesi" filmēšana, kur viena no galvenajām lomām atvēlēta nu jau bijušajam maksātnespējas administratoram Andrim Daugaviņam.

Bijušais maksātnespējas administrators izdevumam atklāj, ka pret viņu izvirzīta apsūdzība. Viņš plašāk pastāsta, ko piedzīvojis pēdējā gada laikā: "Šā procesa ierosināšana un uzturēšana ir Maksātnespējas kontroles dienesta iniciēts pasākums, realizējot administratoru, it sevišķi bijušo, sodīšanas politiku, interpretējot likumdošanu atbilstoši dienesta vēlmēm, lai attaisnotu tās pārmērīgo budžetu un iestādes kā tādas nepieciešamību."

"Tagad ironizējot gandrīz vai jāteic, nožēloju, ka tajā procesā vispār kaut ko darīju vai vismaz tiešām būtu piesavinājies to naudu. Tad vismaz zinātu – ko esmu "ēdis" un par ko mani apsūdz.

Runa ir par valūtas maiņas uzņēmumu "Zeus", kurā iestrēga Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas nami" nauda un kuru Daugaviņš administrēja no 2012. gada beigām līdz 2019. gada vidum. 

Darba rezultātā tiesvedībās tika noraidītas prasības vairāk nekā 3 500 000 eiro apmērā un panākts spriedums piedzīt zaudējumus gandrīz 900 000 eiro.

Neraugoties uz to, 2018. gada beigās Rīgas nami, kas kļuva faktiski par vienīgo kreditoru, iesniedza par mani sūdzību Maksātnespējas kontroles dienestā, uzskatot, ka neesmu rīkojies atbilstoši likumam. 2019. gada vasarā tiku atcelts no administratora pienākumu pildīšanas un septembrī atteicos no administratora darba vispār," skaidro Daugaviņš.

Kopš tā laika  bijis miers, bet šī gada ziemā viņš saņēmis pavēsti, kas viņu šokējusi:

"15. februāra vakarā pastkastītē atrodu pavēsti, ka šajā dienā jau no rīta vajadzēja būt policijā, lai sniegtu liecību jau kā aizdomās turētais.

Nākamajā dienā ierodoties policijā, saņēmu arī lēmumu, ka man ir piemērots drošības līdzeklis – katru dienu no pulksten 23 līdz 6 atrasties mājās un katru nedēļu pieteikties policijā.

Uz jautājumu, kāpēc šis drošības līdzeklis ir tik smags, man atbildēja: "Bet skatieties, cik smags jums pants!" Faktiski izmeklētāja jau atzina mani par vainīgu," atceras Daugaviņš, ironiski turpinot: "Pēc policijas ieskatiem sanāk, ka laikā no plkst. 23 līdz 6 es varu ietekmēt izmeklēšanu, bet no plkst. 6 līdz 23 nevaru, vai arī tieši 23 man izaug ilkņi un es eju plosīt manā lietā iesaistītos, bet sešos man ilkņi pazūd."

Esošās situācijas dēļ aktierim gandrīz nācās no lomas atteikties piemērotā drošības līdzekļa dēļ. Daugaviņam galu galā to mīkstināja un filmēšana varēja turpināties. 

Vairāk lasi izdevuma "Kas Jauns" 9. augusta numurā.

Foto: Detektīvžanra daudzsēriju filmas "Nelūgtie viesi" filmēšana

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu