LSF prezidente un Povila Vanaga māte komentē Lietuvas daiļslidošanas leģendu skandalozo lēmumu startēt Krievijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: "15min.lt"

Lietuvas slidošanas federācijas (LSF) prezidente Lilija Vanaga vēstulē ziņu medijam "15min" komentējusi viņas dēla lēmumu iziet uz ledus Krievijas paraugdemonstrējumu šovā.

Kā zināms, leģendārais Lietuvas daiļslidošanas pāris Povils Vanags un Margarita Drobjazko izies uz ledus Krievijas kara noziedznieka Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova sievas Tatjanas Navkas rīkotajā pasākumā.

Jau iepriekš ziņots, ka Lietuva plāno bijušajiem daiļslidotājiem atņemt visus viņu titulus. Tagad ar komentāru par daiļslidošanas spīdekļu pieņemto lēmumu klajā nākusi arī LSF prezidente un Povila māte Lilija Vanaga.

"Kā LSF prezidente un jo īpaši kā Povila Vanaga māte, esmu ļoti sāpināta un satraukta par savas atvases lēmumu. No visas sirds atvainojos cilvēkiem, kurus šis lēmums aizskāra. Tomēr es nevaru pavēlēt saviem pieaugušajiem bērniem, lai gan mēģināju pārliecināt viņus ar argumentiem un garām diskusijām," norādīja Vanaga.

LSF vadītāja gan norāda, ka, sākoties karadarbībai Ukrainā, Povils un Margarita pauduši atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem. Tomēr Vanaga atgādina, ka leģendārie daiļslidotāji lielāko daļu dzīves un karjeras pavadījuši Krievijā.

"Povils Maskavā dzīvo kopš 18 gadu vecuma. Viņš ar savu sievu Margaritu nākotni veidoja ārpus Krievijas. Viņu draugi, mājas, darbs un projekti palika tur. Es negrasos viņus attaisnot. Viņi ir pieauguši cilvēki un paši ir atbildīgi par savu rīcību. Ceru, ka Povila un Margaritas lēmums netiks saistīts ar LSF, jo viņi profesionālās karjeras noslēdza pirms 16 gadiem," sacīja Vanaga.

Drobjazko un Vanags, kas sāka kopā slidot vēl Padomju Savienības laikā, bet pēc tās sabrukuma uzstājās kā Lietuvas duets, dzīvo Krievijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu