Bunkus slepkavības izmeklēšanā būtisks pavērsiens. Aizturēts vēl viens cilvēks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsaules ielā 1, izmantojot šaujamieroci, nogalināts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, kurš pārvietojās ar baltas krāsas "Range Rover" automašīnu.
Aizsaules ielā 1, izmantojot šaujamieroci, nogalināts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, kurš pārvietojās ar baltas krāsas "Range Rover" automašīnu. Foto: Zane Bitere/LETA

Maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā aizturēts vēl viens cilvēks, informēja Valsts policija.

Policija jau iepriekš norādījusi, ka ir gūta skaidra aina par nozieguma izdarīšanas apstākļiem un iesaistītajām personām. Turpinot kriminālprocesuālās darbības Bunkus slepkavības izmeklēšanas lietā, policija otrdien Rīgā aizturējusi vēl vienu personu.

Ņemot vērā, ka izmeklēšanā aizvien notiek aktīvs darbs, policija plašākus komentārus nesniedz.

Vienlaikus policija aizvien aicina arī tās personas, kuras šīs lietas izmeklēšanas saistībā nav sniegušas visu tām zināmo informāciju, vai personas, kuras var vēl ko liecināt, pieteikties pašām labprātīgi un sadarboties ar policiju, nevis gaidīt, kad kriminālpolicija pieklauvēs pie durvīm. Valsts policija garantē anonimitāti.

Jau ziņots, ka minētajā lietā apcietinājumā atrodas uzņēmēji Mihails Uļmans, Aleksandrs Babenko un vēl viens vīrietis.

Maija beigās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa, pēc policijas ierosinājuma, trijotnei kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Valsts policija 24. maijā paziņoja, ka policijai izdevies noskaidrot faktiski visu Bunkus slepkavībā iesaistīto personu ķēdi, sākot no pasūtītāja līdz organizētājam un izpildītājam. Aizturētas vairākas personas, tostarp izpildītājs un pasūtītājs.

Patlaban lieta pārkvalificēta pēc Krimināllikuma panta par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziedzīgu nodarījumu var piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no 15 līdz 20 gadiem.

Ir gan noskaidrota noziegumā faktiski visu iesaistīto personu ķēde, sākot no pasūtītāja līdz organizētājam un izpildītājam, gan šodien rūpīgi plānotas operācijas laikā aizturētas vairākas personas, tostarp izpildītājs un pasūtītājs. Valsts policija šobrīd atturas komentēt konkrētu personu skaitu, dzimšanas gadus un lomu sadalījumu noziegumā. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 1. nodaļas priekšnieks Romāns Jašins: "Šī viennozīmīgi ir viena no Valsts policijas vēsturē apjomīgākajām pasūtījuma slepkavības izmeklēšanas lietām, kas guva arī plašu rezonansi sabiedrībā un nemitīgu interesi par policijas darba progresu.

Jāteic, ka izmeklēt šāda līmeņa lietas ar tik intensīvu publisko interesi nav vienkāršs uzdevums, un nereti policija arī atteica sniegt plašāku ieskatu par paveikto, lai netraucētu tās virzībai.

Bet nu izmeklēšana ir tajā stadijā, kad varam droši teikt – tā vainagojusies panākumiem. Esam noskaidrojuši gandrīz visu noziegumā iesaistīto personu ķēdi, sākot no slepkavības pasūtītāja, organizētāja līdz izpildītājam, un 24. maijā Valsts policija rūpīgi plānotas operācijas laikā veikusi aizturēšanas."

Šobrīd lieta pārkvalificēta pēc Krimināllikuma 118. panta piektās daļas par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu personas var tikt sodītas ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Foto: Pie Brāļu kapiem nošauts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus

Vienlaikus Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks vērsa uzmanību: "Izmeklēšanā ir gūta skaidra aina par nozieguma izdarīšanas apstākļiem un iesaistītajām personām un vienlaikus aicinām vēl arī tās personas, kuras šīs lietas izmeklēšanas saistībā nav sniegušas visu tām zināmo informāciju, vai personas, kuras var vēl ko liecināt, pieteikties pašām labprātīgi un sadarboties ar policiju. Negaidiet šajā lietā, kad kriminālpolicija pieklauvēs pie jūsu durvīm. Valsts policija garantē anonimitāti."

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu