Liverpūle iesniedz oficiālu piedāvājumu rīkot Eirovīzijas dziesmu konkursu 2023

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
2022. gada Eirovīzijas uzvarētāji - Ukrainas pārstāvji - grupa "Kalush Orchestra".
2022. gada Eirovīzijas uzvarētāji - Ukrainas pārstāvji - grupa "Kalush Orchestra". Foto: AFP/ Scanpix

Liverpūle ir pēdējā pilsēta, kas oficiāli pieteikusi savu kandidatūru 2023. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkošanai, vēsta raidsabiedrība BBC.

Liverpūle ir jau divpakāpju procesa pirmajā fāzē un cer iekļūt sarakstā kā potenciālā pilsēta, kura uzņemsies Eirovīzijas rīkošanu. 

Sarakstu piektdienas, 12. augusta, rītā paziņos Eiropas Raidorganizāciju savienība.

Uz Eirovīzijas rīkošanu pretendē arī tādas pilsētas kā Ņūkāsla, Līdsa, Birmingema, Aberdīna, Braitona, Bristole un Belfāsta.

Mēra palīgs un Ministru kabineta loceklis kultūras un apmeklētāju ekonomikas jautājumos, padomnieks Harijs Doils sacīja, ka Liverpūle ir piemērota Eirovīzijas svinēšanai.

"Mēs esam priecīgi, ka esam iesnieguši piedāvājumu par Liverpūles 2023. gada Eirovīzijas rīkošanu," viņš sacīja.

"Plānot tik lielu notikumu tik īsā laika posmā ir sarežģīti, un tam būs nepieciešama rūpīga un radoša plānošana, taču mēs domājam, ka Liverpūle būtu ideāla vieta Eirovīzijai. Mēs ar nepacietību gaidām, kad varēsim noskaidrot, vai esam veiksmīgi nonākuši procesa nākamajā posmā," tā Doils.

"Apollo.lv" jau ziņoja Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) lēmumu, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss 2023. gadā norisināsies Apvienotajā Karalistē.

Kā zināms, šā gada konkursā uzvarēja Ukrainas pārstāvji, grupa "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Stefania", taču drošības apsvērumu dēļ (Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ) nākamā gada konkursa norise pārcelta uz Apvienoto Karalisti.

"2023. gada Eirovīzijas dziesmu konkurss, lai arī nenotiks Ukrainā, būs veltīts Ukrainas atbalstam. Mēs esam pateicīgi BBC, kas izrādīja solidaritāti. Esmu pārliecināts, ka kopā mēs spēsim pievienot šim notikumam ukraiņu garu un atkal apvienot visu Eiropu ap mūsu kopīgajām vērtībām – mieru, atbalstu, dažādības un talanta cildināšanu," sacīja Ukrainas raidsabiedrības UA vadītājs Mikola Černotickis.

Apvienotā Karaliste šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā ierindojās otrajā vietā.

Ukraina automātiski kvalificēsies lielajam finālam kopā ar piecām lielvalstīm (Franciju, Vāciju, Itāliju, Spāniju un Apvienoto Karalisti).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu