Ķīna noslēgusi militārās mācības pie Taivānas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ķīna noslēgusi militārās mācības pie Taivānas, kas tika sāktas pagājušajā nedēļā pēc tam, kad vizītē salā ieradās ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi.

Ķīnas armija trešdien, 10. augustā, paziņoja, ka militārās mācības ir veiksmīgi pabeigtas.

Mācībās, kurā tika izmantoti kuģi, lidmašīnas un ballistiskās raķetes, efektīvi pārbaudītas armijas kaujas spējas, teikts armijas paziņojumā, bet tajā norādīts, ka tiks uzmanīgi sekots līdzi situācijas attīstībai Taivānas šaurumā un plānots regulāri veikt patruļas.

Nākotnē paredzēts turpināt arī militārās mācības un citus pasākumus, norādījusi armija, norādot, ka aizsargās Ķīnas suverenitāti un teritoriālo integritāti.

Mācības, kas tika sāktas pagājušajā nedēļā pēc Pelosi vizītes, sākotnēji bija plānots beigt svētdien, bet tās tika pagarinātas.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949. gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas uzskata Taivānu par savas teritorijas daļu.

Demokrātiskā Taivāna dzīvo pastāvīgu Ķīnas iebrukuma draudu apstākļos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu