"Kāpēc man kādam vēl ir jāmaksā?" MMA leģenda asi izsakās par, viņaprāt, UFC lielākajiem liekēžiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dominiks Krūzs
Dominiks Krūzs Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais UFC čempions Dominiks Krūzs, viesojoties Ariela Helvani šovā "MMA Hour", visai kritiski izteicās par menedžeru lietderību pasaules slavenākajā jaukto cīņas mākslu (MMA) organizācijā.

Krūzs MMA aprindās ir zināms ne tikai kā viens no visu laiku labākajiem cīkstoņiem, bet arī ļoti inteliģents un analītiski domājošs MMA sporta apskatnieks. Šoreiz Krūzs visai asi izteicās par menedžeru lomu UFC.

Citos sporta veidos un pat MMA organizācijās menedžerim sportista karjerā ir teju vitāli svarīga loma. Sponsoru piesaiste un vienošanās par jauniem līgumiem ir tikai daļa no menedžeru pienākumiem. Bet, kā norāda Krūzs, UFC situācija ir citādāka.

"Es pārstāvu pats sevi. Tas laikam būtu pats precīzākais raksturojums. UFC ar mums paraksta sešu, minimums četru cīņu līgumus. Kāpēc man kādam vēl ir jāmaksā, ja pārrunas vairs nenotiek pēc pirmās līgumā minētās cīņas? Menedžeris pārsvarā aizvada vienas pārrunas, bet saņem naudu par četrām cīņām. Man tas nešķiet loģiski," sacīja Krūzs.

Kā jau minēts, citos sporta veidos menedžeru darbs ir arī piesaistīt sponsorus. Tas ir atļauts arī citās organizācijās, bet UFC, kuru Deina Vaits vada ar dzelzs dūri, protams, atšķiras. UFC cīkstoņiem uz inventāra nedrīkst būt pašu izvēlētu sponsoru nosaukumi. 

Kopš 2015. gada, kad spēkā stājās UFC darījums ar "Reebok" (ko tagad ir aizstājis "Venum"), cīkstoņu inventāru rotā tikai konkrēts zīmols.

Tāpēc Krūzs uzskata, ka menedžera loma tieši UFC ir vēl bezjēdzīgāka.

"UFC diktē līguma nosacījumus un sponsorus," uz divām būtiskākajām menedžera darba sastāvdaļām norādīja cīkstonis.

"Tad ko īsti menedžeri dara? Viņi komunicē. Spriežot pēc manas pieredzes, menedžeri vislabāk prot parādīt, ka viņiem it kā ir "gali" visur. Bet, ko šie "gali" tev dod UFC? Šajā organizācijā lēmumi tiek pieņemti tavā vietā," turpināja bijušais čempions.

Jebkurā citā organizācijā gan menedžeriem ir darba pilnas rokas, tomēr UFC, kā liek noprast Krūzs, menedžeri ir visnotaļ lieki. It sevišķi tādiem veterāniem kā viņš, kuri organizācijā cīnās gadiem un personīgi pazīst vadību.

"Pats vienojos par jaunā līguma detaļām, kad pirms esošā kontrakta beigām ir palikušas divas cīņas. UFC allaž ir bijuši gatavi ar mani sastrādāties. Es arī nekomunicēju kā kretīns. Viņi tevi uzklausa, ja tu sarunu nesāc ar "man pienākas tas un šitas". Nevienam nekas nepienākas. Šajā sporta veidā tu visu nopelni," sacīja bijušais 61,2 kilogramu divīzijas karalis.

Krūzs savā profesionālajā karjerā ir izcīnījis 24 uzvaras, piedzīvojot trīs zaudējumus. Jau 13. augustā viņš tiksies ar Marlonu Veru. Cīņās, kuru likme nav čempiona josta, Krūzam ir perfekta bilance - 17 uzvaras tikpat cīņās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu