Par vairāk nekā divu miljonu eiro piesavināšanos apsūdz bijušo LOK prezidentu Vrubļevski

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aldons Vrubļevskis.
Aldons Vrubļevskis. Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja / LOK

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra lietā par iespējamu piesavināšanos pie kriminālatbildības saukusi kādreizējo maksātnespējas administratoru, bijušo Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu Aldonu Vrubļevski un viņa pilnvarotu personu, pašreizējo Latvijas Handbola federācijas valdes locekli Zigmāru Sondoru.

Prokuratūra informēja, ka saskaņā ar apsūdzību viņi laikā no 2009. gada 11. jūnija līdz 2018. gada 26. jūlijam, pildot administratora pienākumus, no maksātnespējīga uzņēmuma piesavinājušies vairāk nekā divus miljonus eiro un prettiesiski, krāpšanas ceļā, ieguvuši tiesības rīkoties ar trīs nekustamajiem īpašumiem, radot vairāk nekā 40 000 eiro zaudējumus.

Apsūdzībā minētā summa ir ievērojami lielāka, nekā iepriekš paziņojumā presei rakstīja policija, kas abus turēja aizdomās par 1 438 785 eiro piesavināšanos.

Sondors saukts pie kriminālatbildības arī par piesavināšanās ceļā iegūto finanšu līdzekļu legalizāciju vairāk nekā 340 000 eiro apmērā.

Prokurore Vrubļevskim un Sondoram ir izsniegusi lēmumus par saukšanu pie kriminālatbildības par minētajām noziedzīgajām darbībām. Abiem ir dots laiks, lai paustu savu attieksmi.

Patlaban turpinās pirmstiesas kriminālprocess, tāpēc plašākus komentārus prokuratūra nesniedza.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Vrubļevskis minētajos gados bija administrators divos uzņēmumos "Pilsētmāju institūts Urban Art" un "Restorāns Livonija", tomēr Vrubļevska darbības laiks precīzi nesakrīt ar policijas un prokuratūras paziņojumā minēto. Vrubļevskis "Pilsētmāju institūts Urban Art" administrators bija no 2009. gada septembra līdz 2018. gada jūnijam, bet "Restorānā Livonija" - no 2009. gada decembra līdz 2018. gada jūnijam. Abi uzņēmumi likvidēti 2019. gadā.

Abām apsūdzētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi un uzlikts arests mantai.

Vrubļevskis no 2004. līdz 2020. gadam bija LOK prezidents. "Firmas.lv" informācija liecina, ka patlaban Vrubļevskis darbojas biedrībā Rīgas Olimpiskais centrs "Kleisti" un nodibinājumā "Sporta Apgāda fonds".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 1977.gadā dzimušais Sondors no pagājušā gada oktobra ir Latvijas Handbola federācijas valdes loceklis.

Sondors arī darbojas vairākos uzņēmumos. Viņš ir patiesais labuma guvējs uzņēmumā "Pilsētmāju serviss Urban Art" un valdes loceklis "Smilts un grants atradnes" un "Immo Īpašums".

LOK iepriekš izplatījusi paziņojumu, ka norobežojas no bijušā prezidenta profesionālajām darbībām maksātnespējas administratora amatā.

"Jebkuras organizācijas, ministrijas, partijas reputāciju un uzticību grauj negodīgi cilvēki. Sports diemžēl nav izņēmums. Norobežojamies no LOK bijušā prezidenta Vrubļevska profesionālās darbības maksātnespējas administratora amatā. Paļaujamies uz tiesībsargājošo iestāžu kompetenci, izskatot lietu," teikts LOK paziņojumā.

Savukārt Vrubļevskis, jautāts par šo kriminālprocesu, atbildēja, ka nevarot to komentēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu