Igaunijas pilsētas Narvas mēri Katri Raiku pavada miesassargi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sander Ilvest

Narvas mēri Katri Raiku otrdien, 9. augustā, Narvā pavadīja miesassargi, ziņo "Postimees".

Otrdien, 9. augustā, Katri Raiku pavadījuši divi apsargi, no kuriem viens bija redzams automašīnā, bet otrs pavadīja mēri. Pati Raika atteicās paskaidrot, kāpēc ir nepieciešama apsardze, un ieteica par to jautāt policijai.

Policijas un robežsardzes departamenta Personu aizsardzības biroja vadītājs Andriess Viltsins laikrakstam "Põhjarannik" pastāstīja, ka policijas priekšlikums bija nodrošināt Narvas mēres apsardzi. "Tas ir preventīvs pasākums, lai novērstu iespējamus draudus, piemēram, tautas sapulču laikā," viņš teica.

Viņš piebilda, ka saistībā ar lēmumu pārvietot Narvas tanku nav bijuši nekādi incidenti, kuros būtu apdraudēta mēres dzīvība, un, cik zināms policijai, viņai nav draudēts.

"Politiķim ir jāspēj darīt savu darbu, neuztraucoties par savu drošību. Pastāvīga aizsardzība ir garantēta premjerministram, prezidentam un augsta ranga ārvalstu viesiem, bet mēs jau iepriekš esam nodrošinājuši pagaidu aizsardzību vai drošības konsultācijas citiem, piemēram, ministriem un padomes locekļiem, kuri saņēmuši draudus saistībā ar savu darbu," saka Viltsins.

Pirmdien, 8. augustā, Narvas valdošā koalīcija, ko vada Raika, paziņoja, ka ir lemts noņemt Narvas tanku pieminekli un pārvietot to uz norobežotu vietu. Vienlaikus tiks izveidota komisija, kas sāks izstrādāt turpmākos rīcības plānus saistībā ar padomju pieminekļiem pilsētā.

Otrdien Narvas mēre vērsās pie pilsētas iedzīvotājiem, skaidrojot jaunākos lēmumus par tanka pieminekli un aicināja pilsētas iedzīvotājus saglabāt mieru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu