"Ilgu laiku es negribēju izpildīt Piafas dziesmas." Intervija ar Edītes Piafas daiļrades "mantinieci", kura uzstāsies Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Franču aktrise un dziedātāja Natālija Lermita, kas nosaukta par labāko Edītes Piafas repertuāra izpildītāju Francijā un viņas daiļrades "mantinieci", augusta beigās koncertēs Dzintaru koncertzālē. Ekskluzīvā intervijā izdevumam "OK!" viņa atklāj, ka ilgu laiku nav gribējusi izpildīt Piafas dziesmas, un pastāsta, kādas paralēles velk ar leģendāro dziedātāju.

Pastāstiet par jūsu daiļrades ceļa sākumu. Kad sapratāt, ka gribat kļūt par dziedātāju?

Es sāku dziedāt apmēram tad, kad iemācījos runāt. Pirmo dziesmu nodziedāju četru gadu vecumā. Toreiz visus šokēju! Vispār es vienmēr esmu zinājusi, kas vēlos būt. Kad man palika seši gadi, pirmo reizi kāpu uz skatuves kopā ar tēta orķestri. Deviņu gadu vecumā es katru nedēļas nogali kā soliste dziedāju savā grupā "Sunshine and Nathalie", arī pirmais singls iznāca agri - man bija divpadsmit.

Nekad dzīvē neesmu iedomājusies citu scenāriju kā vien to, kurā dzīvoju. Kas es būtu, ja nekļūtu par dziedātāju? Tas taču nemaz nevarētu notikt!

Francijā jūs sauc par Edītes Piafas daiļrades "mantinieci" pat viņas tuvākie cilvēki. Kā iepazināt viņas repertuāru?

Es ticu liktenim un saprotu, ka iepazīšanās nevarēja nenotikt. Iespējams, svarīga ir līdzīgā izpildījuma maniere, ko vietējās avīzes piefiksēja, kad man bija tikai deviņi gadi, bet varbūt tas, ka īsts francūzis nevar nezināt Piafas dziesmas. Tās ir šansona pamats, tā ir Francijas dvēsele, tajās ir visa franču temperamenta un attieksmes pret dzīvi kvintesence.

Tomēr ilgu laiku es negribēju izpildīt Piafas dziesmas.

Kāpēc?

Tagad varu ar pārliecību teikt, ka Edīte ir mana laimes zvaigzne, bet sākotnēji man bija ļoti bail, ka varu izdarīt vai nodziedāt kaut ko nepareizi, nepareizi interpretēt. Tā taču ir milzu atbildība!

Dižais franču aktieris Alēns Delons pēc jūsu šova noskatīšanās teica, ka jūs netēlojat Piafu, bet uz skatuves izdzīvojat viņas dzīvi! Kā jūs to spējat?

Te nav noslēpuma, un tomēr tas ir. Tā ir mīlestība. Pret Piafu, pret šovu, pret dziedāšanu. Es vienkārši dziedu ar visu dvēseli un ķermeni. Man nevajag kaut kā īpaši "iedzīvoties" lomā. Man tā nav gluži loma, bet kaut kas daudz lielāks un dziļāks. Un vēl es vienkārši ar mīlestību un cieņu domāju par Edīti, kad esmu uz skatuves.

Vai var vilkt jebkādas paralēles starp jūsu un Piafas dzīvi?

Tāpat kā Edīte, esmu pieradusi, ka man apkārt dzīvē ir lieliski vīrieši. Man ar viņiem ir ļoti paveicies. Īpaši ar "PIAF! The Show" partneriem.

Šī gada 21. augustā festivāla THE BEST OF "Summertime — aicina Inese Galante" noslēguma vakarā Dzintaru koncertzāles viesus gaida muzikālā šova - pasaules dižpārdokļa "Piaf! The Show" - pirmizrāde. Kopš tā pirmizrādes vairāk nekā piecdesmit valstīs jau ir pārdotas vairāk nekā miljons biļešu. Izrāde vēsta par franču šansona leģendas Edītes Piafas dzīvi un daiļradi, ļaujot skatītājiem pilnībā izbaudīt pagājušā gadsimta sākuma Parīzes atmosfēru. Galveno lomu šovā Piaf! The Show izpilda aktrise un dziedātāja Natālija Lermita.

Pilnu interviju ar talantīgo franču dziedātāju lasi jaunākajā "OK!" numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu