Ludzā notiks valdības izbraukuma sēde

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru kabineta klātienes sēde. Ilustratīvs attēls.
Ministru kabineta klātienes sēde. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts kanceleja

Ludzā 23. augustā plānota Ministru kabineta izbraukuma sēde, lai diskutētu gan par Latgales reģionam aktuālajiem jautājumiem, kā arī lemtu par kārtējā sēdē izskatāmiem tiesību aktu projektiem, informēja Valsts kanceleja.

Iestādē pauž, ka valdība šādu sēdi nolēmusi rīkot, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, kad Latvijas kaimiņvalstis Krievija un Baltkrievija īsteno agresīvu politiku un turpina karu Ukrainu. Ar sēdi paredzēts uzrunāt reģiona šā brīža aktuālos jautājumus, turpmāko reģiona attīstību un pierobežas pašvaldību gatavību dažāda veida nākotnes izaicinājumiem.

Pašlaik tiek veidota valdības izbraukuma sēdes darba kārtība, iekļaujot tajā ziņojumus par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības īstenoto uzdevumu un plānu ietekmi uz Latgales reģionu investīciju piesaistes, reformu īstenošanas un attīstības jomās.

Valdības sēdē klātienē Ludzā piedalīsies premjerministrs, nozaru ministri, Ludzas novada domes priekšsēdētājs un Latgales plānošanas reģiona padomes priekšsēdētājs, aicināti arī Latgales novada pašvaldību vadītāji. Savukārt attālināti sēdei pieslēgsies ministriju valsts sekretāri, nozaru eksperti, valdības sociālo partneru pārstāvji. Attālinātam sēdes apmeklējumam aicināti pieslēgties arī Latgales novada pašvaldību deputāti.

Valdības izbraukuma sēdes sākums paredzēs plkst.11. Sēdei tiks nodrošināta tiešraide Ministru kabineta mājaslapā.

Iepriekšējā valdības izbraukuma sēde norisinājās 2019.gada 12.novembrī Alūksnē, savukārt Covid-19 pandēmijas laikā šādas sēdes netika rīkotas. Pirms tam 2017.gada 16.maijā izbraukuma sēde organizēta Daugavpilī, 2016.gada 16.novembrī - Liepājā. Šādas sēdes rīkotas arī vēl senāk citās Latvijas pilsētās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu