VIDEO ⟩ "Vienu brīdi tu brauc, otrā jau lido grāvī." Nepamanot militāro konvoju, sieviete ietriecas BMW (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Avārija uz Tallinas šosejas.
Avārija uz Tallinas šosejas. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ceturtdienas, 11. augusta, pēcpusdienā uz Tallinas šosejas veidojās iespaidīgs sastrēgums. Sākumā satiksmi palēnināja militārās tehnikas kolonna, bet vēlāk saskrējās divas automašīnas. Kāda sieviete nepamanīja, ka autovadītāji stājas malā, lai dotu ceļu operatīvajiem transportlīdzekļiem, un ietriecās BMW spēkratā, vēsta raidījums "Degpunktā".

BMW vadītājs bija ceļā uz koncertu Tallinā, taču uz Tallinas šosejas, netālu no Lilastes, viņa automašīnā ietriecās "Volkswagen" mašīna. 

Kristaps stāsta, ka kolonna ar militāro pavadību brauca ar iedegtu mirgojošu zilu un sarkanu bākuguni un ieslēgtu speciālu skaņas signālu. Tādā gadījumā citiem autovadītājiem jādod tiem ceļš. Tomēr sieviete aiz viņa to nepamanīja un sekoja trieciens - Kristapa automašīna ielidoja grāvī.

"Pirmo reizi dzīvē man tāda avārija. Viss ļoti ātri notika. Vienā brīdī tu brauc, bet otrā jau lido grāvī," situāciju raksturo vīrietis. 

Ceļu satiksmes noteikumi paredz - ja tuvojas operatīvais transportlīdzeklis ar iedegtu mirgojošu zilu un sarkanu bākuguni un ieslēgtu speciālu skaņas signālu, citiem tajā pašā virzienā un pretimbraucošajiem vadītājiem jādod tam ceļš, apturot automašīnu pie ietves vai uz nomales. Ja tā aizņemta, iespējami tuvāk brauktuves labajai malai.

Ir jāsamazina ātrums, jānostājas tuvāk ceļa malai un drošības pēc jāieslēdz avārijas signāls, lai citi vadītāji pamanītu, norāda Valsts policijas Ceļu policijas bataljona 7. rotas inspektors Vitālijs Kompaņijecs.

Abus negadījumā iesaistītos automašīnu vadītājus apskatīja mediķi, taču uz ārstniecības iestādi nebija jādodas. Abus transportlīdzekļus evakuēja evakuators.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu