Valsts policijas amatpersonai par kukuļa izspiešanu piespriests nosacīts cietumsods

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien, 12. augustā, Ekonomisko lietu tiesa (ELT) nolēmusi piespriest četru gadu ilgu nosacītu cietumsodu kādai Valsts policijas (VP) amatpersonai, kura apsūdzēta par 200 eiro kukuļa izspiešanu un pieņemšanu no autovadītāja.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka lietā apsūdzēts Sandis Stuburs.

Tāpat tiesa viņam aizliedza piecus gadus ieņemt amatu valsts iestādē un noteica vienu gadu ilgu probācijas uzraudzību.

Ģenerālprokuratūra iepriekš informēja, ka saskaņā ar lietas materiāliem dienesta pienākumu izpildes gaitā policijas inspektoram radās aizdomas par kāda šofera vadīšanas spējām. Pēc transportlīdzekļa apturēšanas un vadītāja pārbaudes ar alkometru, tika noskaidrots, ka, ja atskaita alkometra pieļaujamo kļūdu, šofera izelpā konstatētā alkohola koncentrācija nepārsniedz maksimāli pieļaujamo.

Tomēr, nepaziņojot šoferim par alkometra rādījumam atskaitāmo pieļaujamo kļūdu, policists kukuļa izspiešanas nolūkā informēja transportlīdzekļa vadītāju par iespēju samaksāt 200 eiro un izvairīties no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas un 680 eiro soda, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanas uz vienu gadu. Prasīto naudas summu apsūdzētais saņēma.

Jau ziņots, ka Stuburs kopā ar bijušo Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieka vietnieku Aivaru Stivriņu un kādu Aivaru Kozlovski ir apsūdzēts vēl kādā kukuļņemšanas krimināllietā. ELT šo lietu plāno turpināt skatīt 5. septembrī plkst.10.

Trijotni 2019. gada rudenī aizturēja Iekšējās drošības birojs. Saskaņā ar apsūdzību Latgales reģiona pārvaldē tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par to, ka Kozlovskis kāda veikala telpās veicis sīko huligānismu.

Tad viņš kopā ar Stuburu nodibināja kontaktus ar Stivriņu, lai viņš, izskatot pārsūdzību administratīvā pārkāpuma lietā, kukuļdošanas rezultātā atceltu tajā pieņemto lēmumu un izbeigtu administratīvā pārkāpuma procesu.

Nodotais un pieņemtais kukulis bija 100 eiro, gaļas izstrādājumi un alkohola pudele.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu