"Tuvākajos mēnešos izrāviena nebūs." Lielbritānijas armijas ģenerālis aicina gatavoties ieilgušam konfliktam Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas politiķi un militārpersonas īpaši neuzticas cits citam un piedzīvo lielus zaudējumus. Situācija Ukrainas dienvidos liecina, ka būtiskas izmaiņas tuvākajos mēnešus nebūs, intervijā raidsabiedrībai BBC sacīja Lielbritānijas armijas vecākais komandieris un ģenerālis Džeims Hokenhulls, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Ģenerālis atklāja, ka ir pārsteigts par lielo skaitu problēmu, ar kurām saskaras Krievijas armija. Viņš uzsvēra, ka Krievija nepārprotami cenšas pulcēt vairāk karojošo un piedzīvo lielus zaudējumus. 

Hokenhulls uzskata, ka tuvākajos mēnešos būtiskas izmaiņas Ukrainas dienvidos nenotiks.

Viņš saprotot Ukrainas vēlmi atgūt savu teritoriju, taču prognozē, ka neviena no pusēm negūs izšķirošus panākumus, neskatoties uz pretuzbrukumiem un ofensīvām.

Ģenerālis aicināja gatavoties ieilgušam konfliktam. Tas raisījis jautājumu, ko darīs kara noziedznieks Vladimirs Putins, ja nevarēs sasniegt militāros mērķus? 

Hokenhulls norāda, ka kodolieroču potenciāla izmantošana "tiek rūpīgi vērota". Atšķirībā no rietumvalstīm Krievija savā militārajā doktrīnā pieļauj taktisko kodolieroču izmantošanu. Eksperts netic, ka Krievija tuvākajā laikā varētu izmantot kodollādiņus, taču arī turpmāk pievērsīs uzmanību šādai iespējai. 

Situācija saistībā ar kodolieroču izmantošanu var mainīties, ja mainīsies situācija kaujas laukā, uzsver Hokenhulls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu