ISW: Krievija varētu mainīt uzbrukuma prioritātes Doneckas apgabala ziemeļaustrumos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas karaspēks varētu mainīt uzbrukuma prioritātes Doneckas apgabala ziemeļaustrumos, lai novērstu Ukrainas Bruņoto spēku uzmanību no pretuzbrukuma Krievijas spēkiem Ukrainas dienvidos, jaunākajā ziņojumā vēsta ASV bāzētā domnīca "Institute For The Study Of War" (ISW).

Institūta analītiķi norāda, ka kopš 6.augusta Krievijas karaspēks bija samazinājis uzbrukuma darbības Siverskas austrumos, bet no 11.augusta Siverskas apkaimē palielinājies ierobežotu sauszemes uzbrukumu skaits.

"Šādi uzbrukumi apvienojumā ar uzbrukumiem Bahmutas virzienā varētu būt mēģinājums atvilināt ukraiņu tehniku un dzīvo sastāvu uz Bahmutas-Siverskas līniju Doneckas apgabala ziemeļaustrumos, lai novērstu Ukrainas armijas uzmanību no kritiskajiem rajoniem dienvidos, kur Ukrainas karaspēks īsteno iedarbīgus pretuzbrukumus, iespējams, radot apstākļus pārejai uz plašu pretuzbrukumu," klāsta ISW.

Domnīcas eksperti pieļauj, ka Krievijas karaspēks cer "pārcelt gan taktisko, gan retorisko uzmanību no dienvidiem", lai mazinātu spiedienu uz savām darbībām dienvidu virzienā".

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzrunā ukraiņiem sacījis, ka Doneckas apgabalā visasākās kaujas turpinās Avdijivkā, Marjinkā, Piskos un Bahmutā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu