Čehijas hokejisti maču ar Kanādu sāk cerīgi, bet beigās kapitulē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Čehijas U-20 vīriešu hokeja izlase, kas būs Latvijas pretiniece pasaules junioru čempionāta grupu turnīra noslēdzošajā spēlē, sestdien piedzīvoja zaudējumu.

Edmontonā notiekošajās meistarsacīkstēs Čehija ar 1:5 (1:2, 0:2, 0:1) zaudēja mājiniecei Kanādai.

Pirmajā periodā čehus uz piecām minūtēm mazākumā atstāja Jaroslavs Hmelaržs, taču tas netraucēja Martinam Rišavijam sestajā minūtē panākt 1:0. Perioda otrajā pusē Meisons Maktevišs panāca 1:1, bet minūti pirms došanās pārtraukumā Kents Džonsons ar tā dēvēto lakrosa metienu jeb metienu no aizvārtes ieguva kanādiešiem vadību.

Turpmākajos divos periodos turnīra saimniekiem vēl pa vārtiem guva Ridlijs Greigs, Maktevišs un Taisons Fersters.

A apakšgrupā pirmo vietu ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ieņem Kanāda, pieci punkti divās cīņās ir Somijai, bet četri, divi un viens punkts trīs mačos ir Čehijai, Slovākijai un Latvijai.

B apakšgrupā vietu ceturtdaļfinālā nodrošināja Vācija, kas ar 3:2 (2:1, 1:0, 0:1) pārspēja Šveici. Savukārt ASV "sausā" sagrāva Austriju ar 7:0 (4:0, 2:0, 1:0).

B apakšgrupā deviņi punkti un pirmā vieta ir ASV, tālāk ar sešiem punktiem divos un trīs dueļos ir Zviedrija un Vācija, bet bez punktiem trīs spēlēs ir Šveice un Austrija.

Šogad no elites divīzijas neizkritīs neviena izlase. 2023.gada pasaules čempionāts gadu mijā notiks Kanādas pilsētās Helifeksā un Monktonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu