Somija Imatrā sagaida Krievijas tūristus, atskaņojot Ukrainas himnu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mihkel Maripuu

Katru dienu Imatrā, piecus kilometrus no Krievijas robežas Somijas austrumos, pulcējas tūristi, lai apbrīnotu lielāko ūdenskritumu Eiropā. Vasaras tūrisma sezonas laikā slūžas tradicionāli katru dienu uz 20 minūtēm tiek atvērtas Jana Sibēliusa skaņdarba pavadījumā. Tomēr kopš šī gada jūlija beigām Imatras pilsēta, protestējot pret Krievijas agresiju, Krievijas tūristus sagaida, atskaņojot Ukrainas himnu, vēsta medijs "Postimees".

Imatras ūdenskritums, kas atrodas pie Vuoksi upes, ir viens no populārākajiem un senākajiem tūrisma objektiem Somijā. To īpaši iecienījuši krievu tūristi, kuri zina, ka 1772. gadā ūdenskritumu apskatīt bija ieradusies imperatore Katrīna II.

"Šis nav patīkai tiem krieviem, kuri mīl Somiju," sacīja 44 gadus vecais Marks Kosihs, kurš kopā ar ģimeni ieradās apskatīt Imatras ūdenskritumu. "Bet es saprotu Somijas valdību. Ne visi krievi ir par Putinu. Valdībai un visiem cilvēkiem tas ir jāsaprot," uzsvēra Kosihs. 

Arī Lappenrantā, netālu no Imatras, katru vakaru rātsnamā skan Ukrainas valsts himna, kas atbalsojas krievu iecienītajos tirdzniecības centros. "Tās mērķis ir paust stingru atbalstu Ukrainai un nosodīt karu," sacīja Lappenrantas mērs Kimo Jerva.

Krievi brauc uz Lappenrantu pēc apģērbiem un kosmētikas, un uz ceļiem ir daudz automašīnu ar Krievijas numurzīmēm.

Somiem nepatīk austrumu kaimiņu tūrisma braucieni. Saskaņā ar sabiedriskās raidorganizācijas "Yle" šonedēļ publicētajiem aptaujas datiem 58% somu atbalsta tūrisma vīzu ierobežojumus krieviem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu