Skotija no 15. augusta nodrošinās bezmaksas sieviešu higiēnas produktus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Yermakova Iryna/Shutterstock

Likumu, ko sākotnēji ierosināja leiboristu parlamentāriete Monika Lennona, Skotijas parlaments vienbalsīgi apstiprināja jau 2020. gadā. Skotijā 15. augustā stājas spēkā likums, kas paredz bezmaksas higiēnas produktu nodrošināšanu valstī, vēsta "SkyNews".

Pirmdien, 15. augustā, stājoties spēkā likumam par bezmaksas sieviešu higiēnas produktiem, Skotijas padomēm un izglītības iestādēm būs juridisks pienākums nodrošināt bezmaksas higiēnas produktu pieejamību ikvienam, kam tas ir nepieciešams.

Lennona kopš 2016. gada ir rīkojusi kampaņu, lai cīnītos par šo likumprojektu, iepriekš raksturoja to kā "praktisku" un "progresīvu".

"Es lepojos, ka esmu iniciatore šim likumam, kas jau raisa pozitīvas pārmaiņas Skotijā un visā pasaulē," viņa teica.

"Pašvaldības un partnerorganizācijas ir smagi strādājušas, lai juridiskās tiesības uz bezmaksas higiēnas produktu pieejamību kļūtu par realitāti.

Šis ir vēl viens liels pagrieziena punkts, kas parāda, ka progresīvas un drosmīgas politiskās izvēles var radīt pārmaiņas.

Šis likums par bezmaksas higiēnas produktiem ir cerību stars, kas parāda, ko var panākt, ja politiķi apvienojas cilvēku labā."

Katra Skotijas padome izlems, kādi precīzi noteikumi tiks ieviesti, taču tām būs juridisks pienākums "ikvienam, kam tas nepieciešams" un "samērā viegli" nodrošināt piekļuvi dažādiem higiēnas izstrādājumiem.

Pašlaik Skotijas skolās, koledžās un universitātēs tiek finansēti tamponi, ieliktnīši un daži atkārtoti lietojami produkti. Kopš 2017. gada ir iztērēti aptuveni 27 miljoni sterliņu mārciņu, lai nodrošinātu piekļuvi šīm precēm publiskās vietās.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu