FOTO un VIDEO ⟩ Ar noslēguma koncertu Latgalē Galkins aizvadījis turneju Latvijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Кадр из видео

13. augustā Rēzeknē uzstājās krievu komiķis Maksims Galkins. Tas bija viņa Latvijas turnejas noslēguma koncerts. Mākslinieks sociālajos tīklos atzina, ka izjutis Latgales garu, un norādīja, ka publika tur ir ļoti smalka un jūtīga.

Tāpat kā citos Latvijas koncertos, arī Maksima Galkina uzstāšanās laikā Rēzeknē bija skatītāju pilna zāle. Mākslinieks atzīmēja, ar ko šī izrāde atšķiras no citām.

"Paldies, Rēzekne! Mīļā GORS zāle ir Latgales patiesais gars. Ļoti smalka un jūtīga auditorija. Tas bija Latvijas turnejas noslēguma koncerts. Tas bija lielisks," Maksims rakstīja zem video.

Jāpiebilst, ka pēc publikācijas latgaliešu valodā tika saņemti komentāri.

Iepriekš mākslinieks uzstājās Rojā, kas komentāros izraisīja diskusijas: "Vai tas ir ciemats vai pilsēta?".

"Daudz iespaidu no tikšanās ar lielisku Rojas publiku! Latvijas kartē, pēc Vikipēdijas datiem, Roja ir zvejniekciemats (kas, protams, izraisīja propagandistu skaudrus komentārus, ka "Galkins jau ir braucis pa ciemiem". Nav skaidrs, kāpēc mūsu propagandisti ir tik naidīgi noskaņoti pret ciematiem), bet reālajā dzīvē tā ir neticami gleznaina vieta ar satriecošu, pirms pāris gadiem uzceltu modernu zāli, kas ne ar ko neatpaliek no "festivāla" Sočos. Un šodien tā bija piepildīta ar iejūtīgiem, viesmīlīgiem skatītājiem, kuri man atstāja vislabākās atmiņas! Paldies, Roja! Paldies," rakstīja Galkins.

"Jõhvi" koncertzālē 10. augustā notika Maksima Galkina pēdējais koncerts Igaunijā trīs dienu turnejas ietvaros. Tukšu sēdvietu nebija. Komiķa uzstāšanās piesaistīja ne tikai krievus un igauņus, bet arī cilvēkus no visas pasaules. "Vēl viena neaizmirstama tikšanās ar iemīļotu auditoriju!". Tā Galkins raksturoja savu koncertu "Jõhvi".

Galkina koncerts Jūrmalā pagājušajā nedēļā piesaistīja lielu uzmanību sociālajos tīklos, jo mākslinieks tajā runāja latviešu valodā.

4. augustā Jūrmalā notika pirmais no Krievijas komiķa un šovmeņa Maksima Galkina izsludinātajiem koncertiem Latvijā. Pasākums pulcēja ne tikai mākslinieka fanus, bet arī slavenus cilvēkus.

Skatītāju vidū bija Raimonds Pauls, Intars Busulis, krievu žurnālists Artūrs Gasparjans, Katerina Gordejeva un Nikolajs Solodņikovs, mākslas mecenāte un kolekcionāre Dina Zuzāne, miljonārs Jūlijs Krūmiņš, psihologs Mihails Labkovskis, dziedātāja Laima Vaikule un daudzas citas slavenības.

Maksims Galkins savu uzstāšanos sāka ar vārdiem latviešu valodā. Viņš paskaidroja, ka sācis to mācīties. Krievija rūpīgi seko Galkina darbībai. "Tāpēc šodien es runāšu un jokošu tikai latviešu valodā," valsts valodā sacīja mākslinieks.

Īsā video fragmentā Maksims Galkins joko latviski: "Tagad es redzu, ka daudzi latvieši bija nobijušies, ka es jokošu tikai latviešu valodā. Taču neuztraucieties. Blakus mums sēž krievi, un viņi nesaprot, kas notiek. Par ko viņi ir samaksājuši?".

Tomēr nākamajā koncertā Jūrmalā notika neliels incidents. Valsts policija ir uzsākusi resorisko izmeklēšanu par sabiedriskās kārtības traucēšanu komiķa Maksima Galkina koncertā, kas svētdien, 7. augustā, notika Dzintaru zālē.

Atgādināsim, ka pēc tam, kad Krievija sāka karu pret Ukrainu, Galkins pameta Krieviju un kļuva par vienu no nedaudzajām Krievijas izklaides industrijas zvaigznēm, kas stingri iestājās pret Krievijas agresīvo politiku.

Starp citu, komiķa sieva Alla Pugačova un viņu bērni šobrīd dzīvo Latvijā. Kamēr krievu komiķis devās turnejā uz Igauniju, primadonna ar bērniem nolēma pastaigāties pa Jūrmalas pludmali.

Foto: Maksima Galkina koncerta viesi Jūrmalā

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu