Filipīnās uzplaukst mazuļu melnais tirgus. Jaundzimušos pārdod "Facebook" grupās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twin Design/ Shutterstock

Filipīnās daudzi pāri, kuri vēlas adoptēt bērnu, sastopas ar sarežģītiem juridiskiem šķēršļiem, kuri jāpārvar, lai likumīgi adoptētu bērnu. Radusies situācija ļāvusi uzplaukt mazuļu melnajam tirgum "Facebook", kur tiek izvietoti piedāvājumi pārdot bērnus, vēsta medijs "Vice World News".

Daudzas nabadzīgās māmiņas Filipīnās nespēj finansiāli atļauties audzināt bērnu, tādēļ viņas izmisīgi vēlas atdot savus mazuļus – reizēm apmaiņā pret naudu.

Šis scenārijs ir radījis situāciju, kurā "Facebook" attīstījies mazuļu melnais tirgus, jo piekļuve "Facebook" ir bez maksas. Tiek lēsts, ka 76 miljoni no 110 miljoniem Filipīnu iedzīvotāju izmanto "Facebook". Platformā var nopirkt un pārdot gandrīz jebko, tajā skaitā arī mazuļus.

Pāriem, kuri, izmantojot melno tirgu, vēlas adoptēt bērnu, jābūt uzmanīgiem, jo nereti ir sastopami krāpnieki, kuri izmanto izmisušus pārus, lai no tiem izkrāptu naudu, taču tā arī nekad ar mazuli rokās neparādās.

Kāds filipīniešu pāris, kuru patieso identitāti medijs neatklāj, stāsta, ka viņi vairākas dienas, izmantojot "Facebook", meklējuši pārdošanā izliktu bērnu, kuru varētu adoptēt. Tomēr viņi plānus mainījuši, kad uzzināja, ka kaimiņi vēlas atdot adopcijai savu atvasi.

Vīrietis stāsta:

"Iepriekš es meklēju internetā, jo man draugs teica, ka "Facebook" ir adopcijas lapas. Bija cilvēki, kuri stāstīja, ka citi ir tikuši apkrāpti. Viņi arī teica, ka tiek melots par to, ka pārdevēji ieradīsies un iedos mazuli."

Medijs "Vice World News" intervēja arī vienu no bērna pārdevējiem. Sieviete stāsta, ka darījuma lielums ir atkarīgs no pašiem pircējiem, taču piebilst, ka vēlas iegādāties māju un transportlīdzekli, kas ir līdzīgs dienvidaustrumu Āzijā populārajam trīsriteņu motorizētajam transportlīdzeklim tuk-tukam. 

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu