Latvijas jūras robežas drošību palīdzēs stiprināt ASV, norāda Pabriks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Foto: Edijs Pālens/LETA

Jau tuvākajā laikā Latvijas jūras robežas drošību palīdzēs stiprināt ASV, atskatoties uz pagājušajā nedēļā notikušo ASV aizsardzības ministra Loida Ostina vizīti Latvijā, Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) vēsta mikoblogošanas vietnē "Twitter".

Pabriks norādījis, ka vizītes laikā plašāk izskanējusi ziņa par ASV klātbūtnes palielināšanu militārajās mācības, kas Latvijai ir svarīga aizsardzības spēju palielināšanai un NATO bruņojuma apguvei. "Jāpiebilst, ka tuvākajā laikā ASV palīdzēs stiprināt Latvijas jūras robežas drošību," norādījis Pabriks.

Vienlaikus ministrs norādījis, ka Baltais nams, ASV Senāts un Kongress ir vienots par atbalsta turpināšanu drošības stiprināšanā, kas apstiprina ASV dziļo izpratni par situāciju Latvijā un mūsu reģionā.

Latvijas Aizsardzības ministrijā (AM) nekomentēja, kādā tieši veidā ASV palīdzēs stiprināt Latvijas jūras robežas drošību un vai šāds ministra paziņojums varētu būt saistāms ar Latvijas aizsardzības resora plāniem iegādāties krasta aizsardzības sistēmas.

Jūlija beigās jau ziņots,, ka AM ir trīs prioritātes attiecībā uz raķešu sistēmām, proti, krasta aizsardzībai pret kuģiem, vidējā rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmas un raķešu artilērija.

Attiecībā uz krasta aizsardzības sistēmām AM ir saņēmusi piedāvājumus no potenciālajiem piegādātajiem. Tirgus izpētē ir veikta šo piedāvājumu analīze, kā arī pieprasīta papildu informācija tālākajai izvērtēšanai. Tāpat arī pieprasīta informācija par iespējamo industriālo iesaisti, iepriekš paziņoja ministrijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu