Koalīcija apņēmusies noteikt jaunus ierobežojumus Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, vēsta raidījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Victor Maschek/Shutterstock

Koalīcija ir apņēmusies ieviest jaunus ierobežojumus Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem. Tie paredz liegt iespēju pagarināt uzturēšanās atļaujas, pirmdien, 15. augustā, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Pārskatīt regulējumu aicinājis Valsts prezidents Egils Levits. Amatpersonas ieskatā, Krievijas pilsoņiem vairs nebūtu pagarināmas uzturēšanās atļaujas, izņemot īpašos gadījumos.

Pašlaik Krievijas kara dēļ Latvija neizsniedz vīzas Krievijas pilsoņiem, izņemot atsevišķus gadījumus, un vairs netirgo uzturēšanās atļaujas investoriem.

Raidījuma aptaujātie koalīcijas partiju pārstāvji pilnībā piekrituši, ka uzturēšanās atļaujas jāatņem, ja tiek pausts atbalsts Krievijas agresijai. Vienlaikus gan koalīcijā vērš uzmanību, ka vēl jāuzlabo likuma piemērošana.

Tikmēr konceptuālu atbalstu visi koalīcijas partneri pauž arī prezidenta aicinājumam uzturēšanas atļaujas pagarināt tikai retos izņēmuma gadījumos. Valdošās koalīcijas pārstāvji pieļauj, ka Saeima likuma izmaiņas varētu pieņemt vēl rudens sesijā, kas sāksies septembrī.

Jau ziņots, ka Levits priekšlikumu anulēt Latvijā līdz šim izdotās uzturēšanās atļaujas un vīzas Krievijas agresiju atbalstošiem ārzemniekiem izteica sestdien, 13. augustā, uzrunājot Latvijas politiski represēto personu 23. salidojuma dalībniekus.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, Levits pauda, ka pēdējā laikā ne tikai Latvijā, bet arī virknē Eiropas valstu, it sevišķi Igaunijā, Somijā, kas tieši robežojas ar Krieviju, tāpat arī Čehijā, kas patlaban ir Eiropas Savienības prezidentūras valsts, ir sākusies diskusija par krievu tūristiem Eiropā.

"Vai tas ir politiski un morāli attaisnojami: kamēr krievu armija slepkavo un dedzina Ukrainā, krievu tūristi mierīgi atpūšas Eiropā?" retoriski vaicājis prezidents.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu