Latvijā sākta ziedojumu vākšana kaujas drona "Bayraktar" iegādei un dāvināšanai Ukrainai (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere / LETA

Arī Latvijā ir sākta ziedojumu vākšana kaujas drona "Bayraktar" iegādei un dāvināšanai Ukrainai, liecina informācija portālā "Ziedot.lv".

Viens no ziedojumu vākšanas iniciatoriem mūziķis Ralfs Eilands internetā dalījies ar video, kurā norāda, ka ar ziedojumu "Latvijas bairaktaram" ir iespēja arī Latvijas iedzīvotājiem parādīt savu atbalstu Ukrainai šajā nežēlīgajā karā, kā arī ar ukraiņu rokām "nodot sveicienus krievu okupantiem".

Kā norādīts iniciatīvas aprakstā mājaslapā "Ziedot.lv", "Bayraktar TB2" ir Turcijā ražots, attālināti vadāms bezpilota kaujas lidaparāts jeb drons. Latvija nav pirmā valsts, kuras iedzīvotāji nolēmuši paust savu atbalstu Ukrainai, vācot ziedojumus šim kaujas lidaparātam. Līdzīgas akcijas jau notikušas, piemēram, Polijā, Lietuvā, Norvēģijā un Kanādā.

Iniciatīva publicēta otrdien, 16. augustā. Kopumā "Latvijas bairaktaram" ir jāsavāc pieci miljoni eiro, bet iniciatīvas pirmajās stundās jeb līdz otrdienas plkst. 8 vairāk nekā 200 ziedotāju šim mērķim ir saziedojuši ap 7000 eiro.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu