VIDEO Policija komentē sestdien notikušo motorollera notriekšanu Purvciemā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Twitter"

Sestdien, 13. augustā, Rīgā, Purvciemā, likumsargi aizturējuši kādu vīrieti, kurš uz mopēda centās no viņiem aizbēgt, ziņo Valsts policijas (VP) pārstāvji. Apkārtējie notikušo nofilmēja, un ieraksts sociālajos tīklos izraisīja samērā lielu rezonansi, daļa cilvēku policistu darbībās saskatīja vardarbību, vēsta "Degpunktā".

Jau ziņots, ka sestdien, 13. augustā, ap plkst. 17.30, Rīgā, Ieriķu ielā tika aizturēts vīrietis, kurš, vadot mopēdu, nepakļāvās policijas prasībai to apturēt un sāka bēgšanu. Vīrietim konstatēts alkohola reibums un vēl iepriekš stājies spēkā transportlīdzekļa vadīšanas liegums, raksta VP.

Valsts policijas busiņš ar kaucošām riepām un sirēnām, izgriežoties no kāda nama pagalma, aizšķērsoja ceļu mopēdistam, kas acīmredzami centās no likumsargiem aizmukt. Rollera vadītājs pēc kritiena steigšus piecēlās un centās atsākt braukšanu.

No ziņām, ko sniedz aculiecinieki, motorollera vajāšana notika cauri Rīgas centram. Tas pats braucamais pirms aizturēšanas manīts Teikas pusē, tāpat fotogrāfijās redzams, ka transportlīdzeklis piedalījās satiksmē bez valsts reģistrācijas numurzīmēm un vadītājs likumsargiem rādīja nepieklājīgus žestus. Atklājās, ka numurzīmju neesamība arī bija sākotnējais iemesls centieniem stūrētāju aizturēt.

"Likumsargi lika apturēt spēkratu, taču tā vadītājs nepakļāvās policijas likumīgajām prasībām to apturēt un sāka bēgšanu, pēc kā motorollera vadītājs nogriezās no Šarlotes ielas uz Brīvības ielu un turpināja bēgt, neievērojot ne ceļazīmes, ne horizontālo apzīmējumu, kā arī luksofora aizliedzošo signālu," skaidro policijā.

Piesaistot papildu resursus, inspektoriem izdevās panākt un vīrieti aizturēt jau minētajā vietā Ieriķu ielā. Uzņemtais video ar aizturēšanu sociālajos tīklos popularitāti sasniedza ātri, un visapspriestākais temats lietotāju starpā bija tieši mazāk aizsargātā braucamrīka taranēšana. Daudzi komentāros norādīja, ka mopēdu notriekt nevajadzēja, arī tālākas inspektora darbības ar fiziskā spēka lietošanu dažiem šķita pārspīlētas.

"Jūs redzat, ko mopēdists dara tajā brīdī, izbraucot uz vienvirziena ielas pretēji kustībai, un kad pretī nāk transports? Jaunietis mēģināja mainīt trajektoriju, un varbūt arī tāpēc aizķēra policijas mašīnu, un dodu simts procentus, ka jaunietis ir "sataisījis ziepes" un domāja, ka aizlaidīsies no policijas busiņa. Spēlējis GTA vai filmas saskatījies," min aculiecinieks.

Uzrunātie Ieriķu ielas apkārtnē dzīvojošie arī pauda pretējus viedokļus, komentējot dramatiskos notikumus: "Labāk būtu bijis viņam noslēgt ceļu priekšā, nekādā gadījumā nevajadzēja triekt nost."

Likumsargi pašu aizturēšanu detalizēti nekomentē, taču dalās ar ziņām, kāpēc pārkāpēju bija svarīgi aizturēt un par ko 22 gadus vecajam vīrietim būs jāatbild:

"Kopumā Valsts policija sāka 13 administratīvā pārkāpuma procesus. Gan par vairāku ceļazīmju, luksoforu aizliedzošo signālu neievērošanu, gan par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām un bēgšanu, gan par braukšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kā arī par braukšanu ar transportlīdzekli, kam nav ne valsts reģistrācijas numurzīmes, ne transportlīdzekļa vadītāja obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas."

Pilnīgi iespējams, ka jau tā plašo pārkāpumu sarakstu papildinās vēl viena lietvedība par motorollera stūrēšanu alkohola reibumā, taču pagaidām ziņu par promilēm vīrieša asinīs nav. Tas tāpēc, ka braucējs pēc avārijas tika nogādāts slimnīcā un šobrīd slēdziens vēl tiek gaidīts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu