Igaunijā par protestiem pret padomju pieminekļu demontāžu var zaudēt uzturēšanās atļauju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Ja kāds no Igaunijā dzīvojošajiem ārvalstniekiem nolems rīkoties, lai paustu iebildumus pret padomju pieminekļu pārvietošanu, viņi varētu zaudēt savu uzturēšanās atļauju valstī, brīdinājis Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu.

Reinsalu žurnālistiem sacīja, ka Ārvalstnieku likums paredz valstij tiesības atcelt izsniegto uzturēšanās atļauju, ja persona apdraud Igaunijas drošību un sabiedrisko kārtību.

"Policija jau agrāk ir anulējusi uzturēšanās atļaujas," atgādināja ministrs, piebilstot, ka ārvalstniekiem, kuri sistemātiski traucē sabiedrisko kārtību, ir jāatceras, ka var zaudēt uzturēšanās atļauju.

Ārlietu ministrs paskaidroja, ka neatkarīgi no personas privātajiem uzskatiem, dzīvojot Igaunijā, ir jāievēro valsts vērtības un likumi.

Valdības otrdienas rītā pieņemto lēmumu steidzami demontēt Narvā un tās apkaimē esošos padomju laika pieminekļus Reinsalu raksturoja kā nešaubīgu, vienbalsīgu un skaidru.

"Igaunijā nav vietas "sarkanajiem pieminekļiem", un līdz gada beigām mēs tos aizvāksim," paziņoja ministrs.

"Narva, tāpat kā citas Igaunijas pilsētas, ir daļa no Igaunijas Republikas un tajās jāvadās pēc Igaunijas likumiem," uzsvēra ārlietu ministrs.

Ar Igaunijas valdības lēmumu Narvā un Narvas apkaimē otrdien sākta padomju laika pieminekļu demontāža un pārvietošana.

Narvas pievārtē esošo padomju laika pieminekli - tanku "T-34" četru stundu laikā no pjedestāla novietoja uz piekabes, lai to vestu uz Igaunijas Kara muzeju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu