VIDEO ⟩ Jaunietim "Summer Sound" festivāls beidzas ar operāciju "Stradiņos". Vecāki sašutuši par apsardzes un policijas rīcību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Noslēdzies mūzikas festivāls "Summer Sound"
Noslēdzies mūzikas festivāls "Summer Sound" Foto: Foto: Lauris Vīksne

Jūlija beigās notiekošajā festivāla "Summer Sound" pēkšņā uzbrukumā smagi cieta kāds divdesmitgadīgs kurzemnieks. Smagi galvas, žokļu un zobu bojājumi jaunietim būs jāārstē vēl ilgu laiku. Par nodarījumu aizdomās turamo vai aizturēto pašlaik nav. Vecāki ir neizpratnē par apsardzes un policijas darbinieku rīcību, ziņo Skrundas televīzija.

Festivāla otrajā dienā jaunietim Jānim (vārds ir mainīts), kurš neilgi pirms septiņiem vakarā ar savu draugu no telšu pilsētiņas devās uz koncertu, pēkšņi pienāca klāt nepazīstams vīrietis un spēcīgi iesita pa seju. Jānis nokrita, tad uzbrucējs spēra pa seju. Izmantojot abu jauniešu apjukumu, uzbrucējam izdevās aizbēgt.

"Tas, kādi miesas bojājumi ir izdarīti, tas ir tiešām prātam neaptverami, apkārt ir cilvēki, apkārt ir apsardze, un nekas netiek darīts," Skrundas televīzijai sacīja cietušā jaunieša mamma.

No festivālā esošā medpunkta Jānis nekavējoties tika pārvests uz Liepājas slimnīcas traumpunktu, no kurienes tālāk uz Paula Stradiņa klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā, kur viņam veica operāciju.

Neizpratni cietušajai pusei radīja ne tikai apsardzes neiesaistīšanās, bet arī tas, ka pēc notikušā Jāņa draugi devās Liepājā uz policiju, lai iesniegtu iesniegumu par notikušo, bet viņiem atteikts, jo iesniegumu var iesniegt tikai cietušais.

Valsts policijā (VP) skaidroja, ka, iespējams, bijusi komunikācijas kļūda, jo šādā situācijā policija saņem ziņas no ārstniecības iestādes un uzsāk izmeklēšanu arī bez iesnieguma.

Šobrīd par nodarījumu ir sākts kriminālprocess par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Bargākais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem.

"Summer Sound" direktore Maija Skrējāne skaidroja ka festivālā sabiedrisko kārtību nodrošināja ne tikai apsardzes firma ar vairāk nekā simt profesionāliem darbiniekiem, bet arī pašvaldības un Valsts policija. Tomēr kāpēc apsardze, kas pēc aculiecinieku teiktā notikušo redzēja, bet neiesaistījās, lai šobrīd izmeklēšana būtu atvieglotāka, īsti atbildes nav.

"Protams, mēs gribam koncentrēties, stiprinot dēlu un palīdzot viņam atlabt šinī situācijā, un vienkārši lūdzot dievu, varbūt vairāk lūdzot par to otru, kuru par cilvēku nevar nosaukt, tas ir necilvēks, lai viņš nekad tā vairs nedara, nekad," saka cietušā mamma.

Policijā atzina, ka šis "Summer Sound" laikā bijis smagākais un nopietnākais incidents.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu