Tuvākajos mēnešos varētu pieaugt sprādzienu skaits okupantu militārajos objektos Krimā, norāda amatpersona

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sprādziens pie Krievijas militārās bāzes Krimā.
Sprādziens pie Krievijas militārās bāzes Krimā. Foto: AP/Scanpix

Tuvākajos divos līdz trīs mēnešos varētu būt vairāk sprādzienu okupantu militārajos objektos Krimā, intervijā laikrakstam "Guardian" norādīja Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks.

Otrdienas ugunsgrēks Krievijas munīcijas noliktavā Džankojas rajonā Krimā kļuvis par atgādinājumu tam, ka "krievu okupētā Krima - tā ir noliktavu sprāgšana un iebrucēju un zagļu bojāejas augsts risks", sacīja Podoļaks.

Viņš pieļāva, ka pagājušajā nedēļā notikušais uzbrukums Novofedorivkas aviobāzei varētu būt bijis partizānu darbs, taču noraidīja jebkādus pieņēmumus, ka tas varētu būt bijis negadījums, kā to uzreiz paziņoja Maskava.

"Protams, es piekrītu Krievijas Aizsardzības ministrijai, kura tuvāko divu līdz trīs mēnešu laikā prognozē vairāk šādu incidentu. Es domāju, ka mēs varētu redzēt vairāk šādu gadījumu," sacīja Podoļaks.

Viņš arī norādīja, ka Ukraina Krimas tiltu, kas savieno okupēto pussalu ar Krievijas cietzemi, uzskata par likumīgu militāru mērķi. "Tā ir nelikumīga būvniecība un galvenie Krievijas armijas apgādes ceļi Krimā. Šādi objekti ir jāiznīcina," pavēstīja Podoļaks.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir aicinājis Krimas un citu okupēto teritoriju iedzīvotājus netuvoties Krievijas militārajiem objektiem.

Otrdien no rīta sprādzienos Krimā tika nodarīti postījumi elektropārvades apakšstacijai un iznīcināta liela Krievijas munīcijas noliktava, kā arī nodarīti postījumi dzelzceļam Džankojas rajonā.

Vēlāk tika ziņots arī par sprādzieniem militārās aviobāzes teritorijā Simferopoles rajonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu