Seksa eksperte Rita Lasmane atklāti par savu laulību: Nevaru teikt, ka šajos 30 gados vienmēr viss bijis ideāli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/lasmanerita

Seksa eksperte Rita Lasmane ar savu vīru Aināru ir kopā jau vairāk nekā 30 gadu. Izdevumam "Ieva" viņa atklāj, ka, lai gan saskārušies ar grūtībām, viņa ir  gandarīta, ka joprojām ir kopā ar savu vīru.

Par ko jūs slavējat savu vīru?

Man ir tik daudz, par ko viņu slavēt! Par viņa grāmatām un pētījumiem. Par to, ka viņš visu ko māk darīt. Mums bija problēmas ar ūdensvadu. Teicu - sauksim santehniķi, bet Ainārs: nē, pag, es pats apskatīšos. Stāvēja, prātoja un izdomāja. Malacis! Nu superīgi, ka tu šitā vari! Kad mēs iepazināmies, man neradās tāds iespaids, ka viņš mājās visu ko darīs.

Piekrītat, ka mūsdienās sievietēm nav normālu vīriešu, ar kuriem iepazīties, bet vīriešiem nav normālu sieviešu, ar kurām iepazīties?

Viņiem nav normālu sieviešu tāpēc, ka visas grib precēties, - tas nu ir skaidrs. Lai atrastu normālu vīrieti, vispirms jāsaprot, ko tu īsti gribi. Turklāt īpašību sarakstam jābūt reālistiskam. Bet ko es te varu runāt!

Esmu ļoti ilgstošās pastāvīgās attiecībās un neesmu nevienu meklējusi. Nevaru apgalvot: ak, ja es gadījumā palieku viena, man jau nu ņēmēju būs papilnam. Tā nav. Man ir pāri 60 gadiem, esmu pieradusi pie noteikta uzvedības modeļa, tāpēc nedomāju, ka būtu viegli sadzīvot ar kādu citu. Manos gados sievietei attiecības var izveidoties ar vīrieti, ar kuru viņa ilgi draudzējusies. Mans labākais draugs diemžēl nomira, tāpēc rezervistu soliņš ir patukšs - daži sēž, bet tur nekas nevarētu sanākt.

Jūs ar Aināru esat kopā jau vairāk nekā 30 gadu. Kāda ir ilgstošu attiecību garša?

Lai cik labi pazīsti otru cilvēku, tevi pēkšņi pārsteidz kāda negaidīta viņa reakcija. Gan strīdos, gan ikdienā jāmēģina aptvert - tā, kā domā tu, nedomā otrs. Ja otrs atzīstas: zini, man sāp, jo man nepatīk tas, ko tu saki vai dari, nevajadzētu viņa emocijas noliegt - muļķības, tu tā nemaz nejūties!

Nevaru teikt, ka šajos 30 gados vienmēr viss bijis ideāli. Bijušas arī sarežģītas situācijas, bet tagad tik tiešām mani ir pateicība un gandarījums, ka esam kopā un Ainārs dzird, ko es saku. Protams, ne vienmēr dzird ar pirmo reizi, bet pēc 28. reizes sadzird.

Galvenais - mācēt pilināt. Turklāt - jo regulārāk to pielieto, jo ātrāki rezultāti. Pilināšana manā izpratnē ir pieradināšana pie domas, ka kaut ko var darīt.

Vai savā vīrā var iemīlēties no jauna?

Protams! Visātrāk tas notiek, ieraugot viņu kādā jaunā, pirms tam nepieredzētā situācijā. Tas nav tā, ka apgriezīsies par 360 grādiem šajā pašā istabā un pēkšņi ieraudzīsi - vai, kas tu tāds esi! - un iemīlēsies. Tā nenotiek. Jo vairāk attīstīta sabiedrība, jo kvalitatīvākas attiecības. Mūsu vecmāmiņas ar mūsu vectēviem, lai kādi viņi bija, turpināja dzīvot kopā, jo kur tu liksies - vīrietis bija ģimenes apgādnieks. Mūsdienās sievietes lielākoties ir finansiāli neatkarīgas, un, ja sieviete sāk domāt par šķiršanos, vīrietim ir jāiespringst.

Viesojoties raidījumā "Kad viņas satiekas", seksa eksperte raidījuma vadītājam Valdim Melderim, nekautrējoties paziņoja, ka abi ar vīru kādreiz piekopuši svingeru aktivitātes un ka tādas lietas uzlabo pāra attiecības: "Nu kā, tu saproti, ka tavējais ir visforšākais!"

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Rita joprojām sēro par meitas Gundegas zaudēšanu. Viņa stāstīja: "Gundegai bija audzējs, zināju, ka viņai jāaiziet. Smadzenes pamazām tika pieradinātas pie šīs domas, prāts būvēja konstrukcijas, kā tas būs - kā dzīvošu tālāk. Man arī mamma nomira ar vēzi, es viņai biju klāt, pēdējo pusgadu kopu. Nevaru pat iedomāties, kā tas ir, ja cilvēks aiziet negaidīti, jo tad ir pēkšņs tukšums - nav nekādu konstrukciju, kā būt.

Zinot par Gundegu, ļoti palīdzēja psihoterapija. Lai cik paši sev šķietam gudri, ir vajadzīgs skats no malas."

Pilnu interviju ar Lasmani lasi izdevuma "Ieva" jaunākajā numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu