Seksuālo pakalpojumu sniegšana kā profesija, kuru pievienot CV. Sieviete, kura izraisījusi ažiotāžu ar ierakstu "LinkedIn" (2)

Ilustratīvs attēls. Foto: Studio.51/ Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

31 gadu vecā ASV pilsone Ariela Egozi ar savu paziņojumu sociālajā tīklā "LinkedIn", kas paredzēts profesionāļiem, lai meklētu darba devējus, darbiniekus un biznesa partnerus, izraisīja pamatīgu sabiedrības reakciju. Jaunā sieviete sava profila CV ierakstīja, ka nodarbojas ar seksuālo pakalpojumu sniegšanu, vēsta medijs "Vice".

2020. gada septembrī, kad pasauli smagi skāra Covid-19 pandēmija, Ariela savā darbavietā - radošajā aģentūrā - zaudēja visus klientus. Tas bija brīdis, kad sieviete nolēma strādāt seksuālo pakalpojumu jomā.

13. jūlijā viņa savā "LinkedIn" profilā ierakstīja, ka nodarbojas ar intīmo pakalpojumu sniegšanu. "LinkedIn" platformā Arielai ir vairāk nekā 11 500 sekotāju. Savā ierakstā sieviete norādīja, ka viņa "prasa ļoti lielu atalgojumu" un viņai "nav problēmu saņemt noraidījumu no tiem, kuri nespēj samaksāt, jo viņai nekas nav jāpierāda".

Šis paziņojums izraisīja pamatīgu sabiedrības reakciju - Arielas sociālo tīklu profili un e-pasts tika pārpludināti ar komentāriem, vēstulēm un uzaicinājumiem sekot citu cilvēku profiliem. Arī digitālie plašsaziņas līdzekļi sievietei pievērsa uzmanību. 

"Es biju pārliecināta, ka tas [paziņojums] pievērsīs vairāk uzmanības nekā vairums citu manu "LinkedIn" ierakstu, jo tas ir nedaudz pretrunīgs," saka 31 gadu vecā sieviete.

Viņa turpina: "Es domāju, ka saņemšu aptuveni septiņus komentārus. Bet mani gandrīz padarīja par tādas kustības seju, kuru pati nekad nebiju domājusi sākt."

Seksuālo pakalpojumu sniegšana ir arī veids, kā Ariela ārstē seksuālās traumas un pārņem īpašumtiesības uz savu ķermeni un karjeru. "Šobrīd es jūtu, ka tas man nāk par labu," viņa nosaka. Lai gan Ariela atzīst, ka dažbrīd darbā pastāv problēmas ar drošību, tā ir viena no retajām vietām, kur viņa ir sevi atradusi.

Egozi stāsta, ka darbu seksuālo pakalpojumu sniegšanas jomā viņa uztver ikdienišķi - kā jebkuru citu darbu. Tomēr citur pasaulē šī nodarbošanās tiek uztverta kā tabu un seksa pakalpojumu sniedzēji tiek diskriminēti, tādēļ Egozi nolēma papildināt savu "LinkedIn" profilu ar jaunu ierakstu.

Egozi stāsta: "Prostitūcija ir senākā profesija vēsturē. Ja mēs runājam par "LinkedIn" kā platformu profesijām, tad darbā intīmo pakalpojumu nozarē tai ir būtiska vieta. Seksa pakalpojumu sniedzējs var palīdzēt saprast jūsu robežas, izveidot līgumattiecības, palīdzēt novērtēt sevi darbā, veikt pašvērtējumu un ieviest skaidrību komunikācijā."

Viņa turpina:

"Ja es teiktu, ka man ir 20 miljoni "Instagram" sekotāju, tad cilvēki patiesi ar mani lepotos.

Bet, ja es saku, ka esmu labāko piecu procentu vidū pasaulē lielākajā pieaugušajiem paredzētā satura platformā, uz mani skatās izsmejoši, taču, darbojoties šajā jomā, tiek lietota tā pati taktika un radošums."

Pēc paziņojuma publicēšanas "LinkedIn" profilā cilvēki pat mēģināja uzlauzt jaunās sievietes sociālo tīklu profilus un bankas kontus. Lai gan daži viņai sniedza atbalstu, atzinību un iedrošinājumu, taču daudzi izplatīja naidu, nosodījumu un apšaubīja sievietes morālo kompasu.

"Vai viņai viss ir kārtībā?", "Viņa jūk prātā!", "Kas viņai kaiš?"  - tā rakstīja daži komentētāji. "Šī ir ļoti bīstama spēle," rakstīja kāds cits lietotājs. Savukārt vēl kāds: "Tu saņem naudu, bet vai tas ir tā vērts - skatīties spogulī un raudāt dušā, kad joprojām jūties iekšēji nepiepildīta, cenšoties atbrīvoties no tukšuma?"

Ariela skaidro, ka savu profesiju publiski atklājusi, lai pati justos ērtāk ar savu identitāti un nodarbošanos. Sieviete atceras, ka medijos tika publicēti aptuveni 75 raksti, kuros viņas stāsts tika nepareizi interpretēts, kā arī bez atļaujas izmantoti viņas, ģimenes locekļu un draugu fotoattēli no "Facebook" profiliem.

Sieviete vēlas turpināt sabiedrībā sarunas par seksa darba dekriminalizēšanu un normalizēšanu, lai nodrošinātu pakalpojumu sniedzēju drošību visā pasaulē.

"Mums seksa pakalpojumu sniedzēji jāuztver kā cilvēki, nevis kā objekti, metaforas un stereotipi, kuriem nav rīcības brīvības," viņa saka. 

"Mans nolūks bija šeit [LinkedIn] apvienot visas savas personības šķautnes kopā. Es uzņemos atbildību par izdarītajām izvēlēm, lēmumiem, kas padara mani par to, kas esmu, un padara manu darbu tādu, kāds tas ir," raksta Egozi.

"Es to nedarīju, lai iedvesmotu citus. Es to nedarīju, lai būtu radikāla. Es negribēju cilvēkus sarūgtināt. Es to darīju sevis dēļ," saka sieviete.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu